Đoković pregazio Manarina i utjerao strah u kosti rivalima

Đoković pregazio Manarina i utjerao strah u kosti rivalima

Trebao je da ovo bude najteži ispit za Novaka Đokovića do sada na Australijan openu, ali je Nole pokazao zašto je najbolji teniser svijeta i sa 3:0 je počistio Adrijana Manarina.

Nole je na maestralan način izbori plasman u četvrtfinale prvog grend slema sezone pošto je slavio s 6:0, 6:0, 6:3.

Srpski teniser je bez dileme prvi favorit ovog turnira, a sada smo mogli da vidimo zašto je Nole najbolji na svijetu. Vidjeli smo zašto je do sada osvojio 10 trofeja u Australiji i zašto ima rekordna 24 grend slem pehara. Đoković iz meča u meč diže formu u Melburnu i u 101. meču na ovom turniru je upisao 93. pobjedu i to 33. u nizu.

FOTO: LUKAS COCH/EPA
FOTO: LUKAS COCH/EPA

Kakav prvi set je odigrao najbolji teniser svijeta. Sve je počelo sa dvije brejk lopte Francuza, ali se Nole nakon velike borbe izvukao i poveo u prvom setu. Početak meča nije mirisao na takvu domininaciju srpskog tenisera, ali ispostavilo se da je taj prvi gem sve što smo vidjeli od Manarina. Nole je odmah ubacio u petu brzinu i osvajao je gem za gemom. Neugodni rival jednostavno nije znaš šta ga je snašlo i tok je trepnuo Đoković je prvi set uzeo sa nulom. Nakon nešto više od pola sata igre bilo je 1:0 u setovima za Đokovića. Set je trajao 34 minuta.

Ništa bolja slika ni u drugom setu. Prosto nevjerovatno zvuči podatak da je Nole do vođstva od 2:0 u setovima došao sa novom nulom. Nevjerovatno, jer radi se o osmini finala grend slema i to u duelu dva igrača koji su nosioci. Nole je osvajao gem za gemom, Manarino je na trenutke bio blizu osvajanja prvog gema u meču, ali nije uspio. 12 gemova u nizu osvojio je Nole protiv igrača koji igra u najboljoj formi u karijeri. Ovaj set je trajao minut duže nego prvi.

FOTO: MAST IRHAM/EPA
FOTO: MAST IRHAM/EPA

Treći set je čini se bio samo formalnost. Nakon prva dva niko nije vjerovao da Manarino može ozbiljnije da ugrozi Srbina. Sve što se promijenilo u odnosu na prva dva seta je to da je Francuz počeo da osvaja gemove. Ipak, Nole je bio u punoj motivaciji i nije dozvolio protivniku da napravi nešto više od toga. Plasman u četvrfinale je ovjerio na sjajan način i sada može da čeka rivala protiv kojeg će se boriti za plasman u polufinale.

Bez dileme ovim mečom je utjerao strah u kosti svim rivalima.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This