Denver spreman da ponudi Mareju veći ugovor od Jokićevog (FOTO)

Denver spreman da ponudi Mareju veći ugovor od Jokićevog (FOTO)

Denver Nagetsi spremni su da ponude Džamalu Mareju ugovor vrijedan 303 miliona dolara ukoliko Kanađanin bude među najboljim igračima u nadolazećoj sezoni.

Plejmejker Denver Nagetsa tada će moći da potpiše novi petogodišnji ugovor, a koliko će inkasirati zavisi isključivo od njega zbog pravila o “supermaks” ugovorima.

Ako Marej bude u jednoj od tri najbolje ekipe na kraju sezone, onda ispunjava uslov za “supermaks” ugovor koji bi iznosio 303 miliona dolara.

– Pretpostavljamo da ćemo mu ponuditi supermaks ugovor. Vjerovatno će biti “All NBA”, rekao je Kalvin But, generalni menadžer Denver Nagetsa, te dodao:

– Džoš i Sten Krenke (vlasnici Nagetsa) veliki su ljubitelji njegove igre, tako da ako ispuni uslov onda ćemo učiniti šta je do nas.

Biti All-NBA nije nimalo lako, Marej mora da bude među najboljih šest bekova u sezoni, ali ako bude igrao u kontinuitetu, kao u plej-ofu, onda nema sumnje da će biti među elitom.

Nagetsi bi u tom slučaju Mareja učinili plaćenijim od Nikole Jokića koji je prethodne sezone potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 254 miliona dolara.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This