Čeferin: Srbija je dosta dobila dolaskom Dragana Stojkovića

Čeferin: Srbija je dosta dobila dolaskom Dragana Stojkovića

„Imaju izuzetan potencijal, a ukoliko se sve kockice poslože – može se napraviti vrijedan rezultat na Svjetskom prvenstvu.“

Zvezda i Partizan su uspješnim nastupima u evropskim takmičenjima podigli srpski fudbal na visok nivo. Ideja o Superligi Evrope nikad neće uspjeti – kaže Aleksandar Čeferin.

Kako ocjenjujete kvalitet reprezentacije Srbije i njenog selektora i koliko oni mogu u Kataru?

– Srbija je dosta dobila dolaskom Dragana Stojkovića. Piksi je rođeni lider, takav je bio i kao igrač, ali iza sebe ima i dragocjeno trenersko iskustvo. Dosadašnji rezultati su pokazali da igrači vjeruju u njegove ideje. Srbija ima izuzetan potencijal i, ukoliko se sve kockice poslože, ukoliko srce bude vrelo, a glava hladna, mislim da može napraviti vrijedan rezultat na ovom prvenstvu. Naravno, mnogo je faktora koji utiču na konačan plasman – treba izbjeći povrede i imati i malo sreće – istakao je predsednik UEFA u razgovoru za Sportal.

Da li ste zadovoljni organizacijom i fudbalom na SP?

– Moji utisci su zaista pozitivni. Ceremonija otvaranja je bila prelijepa, fudbalska infrastruktura izgleda impresivno, a već u uvodnom kolu mogli smo da vidimo mnogo neizvjesnih utakmica i nekoliko zapanjujućih rezultata. Početak obećava i siguran sam da nas čeka još uzbuđenja i odličnog fudbala. Atmosfera u zemlji je bila zaista prijatna, bilo je lijepo vidjeti toliko navijača iz cijelog svijeta na jednom mjestu i osjetiti tu vrstu entuzijazma i pozitivne energije.

Mišljenje o samoj organizaciju Svjetskog prvenstva u Kataru, usred zime?

– Turnir je tek počeo, i rano je za veće analize. Ipak, siguran sam da zimsko Svjetsko prvenstvo nije dobro za fudbal i da više ne bi smjelo da se ponovi, jer previše opterećuje kalendar takmičenja i nacionalne lige.

Može li neka od evropskih reprezentacija da pomrsi račune favorizovanom Brazilu i Argentini?

– Argentina i Brazil na papiru izgledaju moćno i svakako su među favoritima za titulu. Ali, ne zaboravimo da su od 2006. godine Svjetsko prvenstvo osvajale samo evropske reprezentacije. Mislim da će se ovaj niz uspjeha nastaviti i u Kataru, jer mnogi timovi sa našeg kontinenta imaju kvalitet da dođu do samog kraja.

 

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This