Budućnost izdvojila 7 ključnih odluka koje su prelomile derbi sa Partizanom

Budućnost izdvojila 7 ključnih odluka koje su prelomile derbi sa Partizanom

Košarkaši Budućnosti su slavili protiv SC Derbija sa 93:80 u meču posljednjeg 26. kola ABA lige, ali, odmah nakon ovog meča su se oglasili iz Podgorice i sa jednim saopštenjem zbog meča u prethodnom kolu koji je odigran protiv Partizana.

Uokviru 25. kola, meč u Morači su igrali Budućnost i Partizan, gdje je direktan duel odlučivao i o tome ko će se naći na drugom mjestu na kraju ligaškog dijela, a gdje su crno-bijeli slavili u jednoj izuzetno zanimljivoj završnici.

Ipak, odmah nakon odigranog 26. kola, Budućnost se oglasila saopštenjem zbog meča sa Partizanom, navodi Telegraf.

Oni su otvoreno okrivili sudije za ishod njihovog meča. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

– Kao što je košarkaški klub Budućnost i prije derbi utakmice 25. kola protiv Partizana nagoviještavao, sudijski kriterijum nije bio isti za obje ekipe. Naime, pet dana nakon utakmice, hladne glave smo analizirali sudijske odluke i došli do zaključka da su sudije direktno uticale na igru i odredile konačan ishod meča. U prilogu Vam dostavljamo sedam najočiglednijih sudijskih grešaka od 23 koje smo mi uvidjeli.

1. Igrač Partizana #50 Kaboklo ulazi u prostor reketa na 11 sekundi do isteka napada i prima loptu u istom prostoru na 6 sekundi do isteka napada. Nije svirano 3 sekunde. (Sudija ispod koša – Tomislav Hordov)

2. Igrač Partizana #50 Kaboklo ulazi u reket na 8 sekundi do isteka napada gdje isti prostor ne napušta do kraja napada. Nakon šuta koji je upućen na 4 sekunde do isteka napada hvata ofanzivni skok. (Sudija ispod koša – Milan Nedović, spoljni sudija – Matej Boltauzer)

3. Igrač Partizana #21 Naneli boravi u reketu u periodu od 15 do 10 sekundi do isteka napada.

4. Prekršaj u fazi šuta, prekršaj za slobodna bacanja i potencijalni nesportski prekršaj. Igrač Budućnosti #11 Ferel je vodio loptu lijevom rukom kada ga je daleko od lopte povlačeći desnu ruku faulirao igrač Partizana #5 Koprivica. Sviran faul na zemlji i izvođenje lopte sa čeone linije. (Sudije koji su svirali – Nedović i Hordov)

5. Čista situacija „goaltending“ (silazna putanja) – nepravilno diranje koša i mrežice u fazi šuta od strane dva igrača Partizana: Smailagić – Koprivica (sudija Boltauzer)

6. Čista situacija faul u napadu. Igrač Partizana #45 Doužer ispruženom rukom sklanja igrača Buducnosti #11 Ferela. Dosuđena druga lična za Ferela na 4:20 od početka meča. (Sudija ispod koša – Hordov)

7. Faul u napadu igrača Partizana #7 Panter. Pravio prostor pomagajući se neprirodnim položajem desne ruke kojom je odgurnuo igrača Budućnosti #11 Ferel. Nije dosuđeno ništa u ovoj situaciji. (Sudija – Boltauzer).

CATEGORIES
Share This