Bokserski šampion upucan dok je trčao, na njega ispaljeno preko 20 metaka

Bokserski šampion upucan dok je trčao, na njega ispaljeno preko 20 metaka

Ruski bokser Andrej Stocki primljen je na intenzivnu njegu poslije noćnog trčanja u Čeljabinsku, nakon što je 26. januara u ponoć upucan!

Kako prenose ruski mediji, višestruki nacionalni amaterski šampion je trčao pored stadiona u pomenutom gradu kada se ispred njega zaustavio automobil i nekoliko ljudi je iz njega izašlo.

Između sportiste i nepoznatih osoba došlo je do verbalnog sukoba koji je prerastao u tuču, a kada su shvatili da ne mogu da ga savladaju pucali su u njega čak 20 puta. Napadači su nakon toga pobjegli, dok je Stocki završio u bolnici sa prostrijelnim ranama u predjelu karlice, butina i nogu.

Lokalna policija tvrdi da je bokser poznavao napadača i da je sukob bio zbog žene. Tačnije, vlasnik oružja je prijatelj boksera koji je bio ljubomoran na njega zbog supruge. Navodno, Stocki je tokom posjete njihove kuće očijukao sa suprugom čovjeka koji je pucao u njega, a koji ga je i tada izbacio iz doma.

Dobra stvar je ta što Stocki nije životno ugoržen.

– Ruski bokserski savez je svjestan situacije koja se dogodila u Čeljabinsku. Organi reda istražuju sve okolnosti incidenta. U ovom trenutku, život Andreja Stockog nije u opasnosti, zadobio je lakše povrede noge. Nakon konsultacija sa ljekarima, Stocki bi trebalo da ide na treninge kao dio reprezentacije Čeljabinske oblasti. Ruski bokserski savez drži situaciju pod kontrolom – stoji u saopštenju za javnost.

Stocki je šampion Rusije u boksu iz 2021. godine, a 2012. je osvojio pojas svjetskog šampiona za mlade. U svojoj amaterskoj karijeri, imao je 53 borbe, od kojih je 40 pobijedio. U njegovoj profesionalnoj karijeri ima četiri pobjede i nijedan poraz. Prve tri borbe je dobio tehničkim nokautom u prvoj i drugoj rundi, a četvrtu borbu dobio je jednoglasnom odlukom u svoju korist, navodi Telegraf.

Telegraf

CATEGORIES
Share This