Bilećanka najbolja poenterka turskog prvenstva

Bilećanka najbolja poenterka turskog prvenstva

Nije još ni pola ligaškog dijela u Turskoj prošlo, a srpska reprezentativka Tijana Bošković uspjela je da dođe do 200. poena u prvenstvu.

Do te brojke stigla je još samo Marina Markova, koja igra prvu profesionalnu sezonu u dresu Muratpaše (ukupno 218 poena, ali prosječno slabija od Tijane).

Tijana, kao i prethodnih godina, na svojim leđima nosi Ezačibaši. NJen tim je na 11 mečeva ostvario skor 10 – 1, a ona je zabilježila okruglo 200 poena. Odigrala je 34 seta, što bi značilo da je u prosjeku postizala 5,88 poena po setu. U toj kategoriji je bez premca u cijelom prvenstvu.

Na drugom mjestu je Kira van Rajk sa 5,5 poena po setu (ukupno 187 poena), a na trećem Marina Markova sa 5,45 poena po setu (ukupno 218 poena). Četvrta je uzdanica Fenerbahčea, Magdalena Stišjak, sa 5,39 poena po setu (ukupno 178 poena).

Boškovićeva je od 11 utakmica Ezačibašija igrala na deset. Na devet mečeva bila je dvocifrena, a najbolju patiju prikazala je u pobjedi protiv Fenerbahčea kada je upisala 36 poena. Protiv Ajdina je upisala 27 poena, a na duelu sa Vakifom nije bilo dovoljno ni njenih 25 poena da se zabilježi pobjeda. Bešiktaš je počastila sa 23 poena, Turkiš Erlajns sa 19 poena, Galatasaraj sa 17 poena, … Jednocifrena je bila samo na meču sa Čukurovom, tada je imala 9 poena.

CATEGORIES
Share This