Ana Gajić, odbojkašica Gacka: Vrijeme je za istorijsku titulu

Ana Gajić, odbojkašica Gacka: Vrijeme je za istorijsku titulu

Odbojkašice Gacka nalaze se na pobjedu od prve titule u istoriji.

 Priliku da ispune snove i u svoj grad donesu toliko željenu titulu imaće već u subotu u Brčkom u drugoj finalnoj utakmici plej-ofa protiv Bimal Jedinstva. Gačanke su ubjedljivo slavile pred svojim navijačima u prvom meču (3:0) i sada ih dijeli još jedan trijumf do najvećeg uspjeha u istoriji.

Tim iz Hercegovine ima priliku i da prekine nevjerovatnu dominaciju „brčanskih princeza“ koje imaju 15 vezanih naslova prvaka. Čini se da su u Gacku odlučni da tu seriju prekinu i donosu toliko željeni pehar u svoj grad. Jedna od onih koja je donijela dimenziju više u tim Saše Slijepčevića je srednja blokerka Ana Gajić (28). Ona je do prošle sezone redovno dizala pehare sa ekipom Jedinstva, a ove se nakon šest godine vratila u matični klub. Sada ima priliku da donese titulu u grad u kojem je rođena.

„Dobar posao odradile smo u Gacku. Ušle smo u meč maksimalno koncentrisano, odigrale jednu od boljih utakmica u sezoni i pokazale da smo zasluženo sve vrijeme na čelu tabele. Međutim, to nam ništa ne olakšava jer da bi došle do titule, moramo ostvariti još jednu pobjedu. Vjerujem da moja ekipa može ponoviti istu igru u revanš utakmici, ali i da će ekipa Jedinstva sigurno pružiti dosta jači otpor, te da neće biti lako“, kaže Gajićeva.

Trofejna odbojkašica koja je bila članica Gacka kada su 2014. godine osvojije Kup BiH, što im je do sada najveći uspjeh naglašava da sezona nije sve vrijeme tekla baš kako su planirali. Već na početku desio im se jedan kiks, a ispali su iz Kupa, tako da su sve karte bacile na prvenstvo u kojem su većim dijelom držale vrh tabele.

„Preostalo nam je da strpljivo radimo i fokusiramo se na završnicu prvenstva. Uložili smo dosta rada i truda da dođemo do finala i zaista vjerujem da već u subotu možemo podići pehar u Brčkom. Bio bi to istorijski uspjeh za naš klub i grad jer se ŽOK Gacko dugi niz godina nalazi u samom vrhu tabele, ali nikad mu nije pošlo za rukom da se domogne titule šampiona BiH“, kazala je Ana Gajić.

Druga finalna utakmica između Gacka i Bimal Jedinstva igra se u subotu od 17 sati u Brčkom.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This