ABA liga: Partizanova lekcija “studentima” za polufinale

ABA liga: Partizanova lekcija “studentima” za polufinale

Ekipa Željka Obradovića imala je znatno više problema u ovoj seriji nego što se očekivalo, ali pronašli su svoj identitet u trećoj utakmici i ubjedljivo došli do duela sa Cedevita Olimpijom.

Da nisu slučajno namučili Partizan u ovom plej-of okršaju, Podgoričani su pokazali na početku susreta u “Areni”. Samo na početku… Flečer Mekgi koji je bio sjajan u oba duela nastavio je i istom ritmu pogodivši trojku za otvaranje utakmice. Nešto brže se igralo na početku u odnosu na prethodna dva susreta

Derbi je i ovog puta skakački dominantnije ušao u meč i dugo se čekalo da Partizan po prvi put povede, preko šest minuta. Desilo se to kada je Džejms Naneli pogodio trojku. Tada crno-bijeli ulaze u seriju od četiri vezane trojke (tri Nanelijeve) i kreiraju pozamašniju prednost za seriju kao što je bila ova za 25:17.

https://twitter.com/ABA_League/status/1660724994450530335?s=20

Danilo Tasić je uspio da umanji tu razliku krajem prve i početkom druge dionice, ali ponovo domaćin šutem spolja bježi od svog protivnika. Imali su 7/9 u prvih 15 minuta i za tako nešto nije bilo lijeka. Pritom, Partizan je igrao vrlo skoncentrisanu odbranu i često su sjekli i krali lopte gostima iz Crne Gore, te su mirno koračali ka nastavku takmičenja iako je bilo još 20 minuta do kraja.

Uprkos tome što je lopta okrugla i košarka umije da bude nepredvidiv sport, Partizan nije dopustio novi šok u Beogradu. Nastavili su u istom ritmu, doduše, možda ne šuterski budući da su prvi spoljni išli izvan mete, ali “Studenti” nisu mogli da pronađu poene u reketu, niti ih je šut služio pa tako nisu imali za šta da se uhvate kako bi se da se nadali čudu.

Partizan je odlično čuvao Flečera Mekgija koji umije da pomuti planove bilo kome u regionalnoj ligi. Imao je imao dosta otvorenih pokušaja izuzev onog uvodnog, a to je značajno otežavalo napadačku kreaciju timu Andreja Žakelja. Tako je Derbi pokušavao iz reketa da učini išta, ali to je bilo nedovoljno protiv ovako razigranog crno-bijelog tima.

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović

Derbi je čak i dobio treći kvartal sa dva razlike, ali razlika je bila nedostižna. Tu su i oni izašli iz grča, pogodili pojedine šuteve i imali nešto bolji protok lopte. To nije spriječilo Partizan da probije “stotku” i pruži svojim navijačimakojih je bilo više od 14.000 u “Areni”, pravu zabavu.

U završnici, Željko Obradović je iskoristio priliku da pruži šansu mladom Savu Drezgiću koji je dobio slobodu da organizuje igru po ulasku. Usput se na svom debiju i upisao sa linije penala.

Na kraju, izuzetnih 17 trojki iz 30 pokušaja domaćih igrača, 17 poena Džejmsa Nanelija i 14 Zeka Ledeja. U redovima gostiju, 14 je ubacio Danilo Tasić.

sportske.net

CATEGORIES
Share This