17-godišnji MMA borac umro tokom meča

17-godišnji MMA borac umro tokom meča

​Velika tragedija dogodila se u Kazahstanu, na Nomad MMA turniru, gdje je 17-godišnji borac Kanat Ahunov umro tokom meča!

Sve se desilo u drugoj rundi, Ahunov je dobio udarac u stomak i odmah je pao, a hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt.

Mladiću su pokušali da pomognu i medicinski radnici u sportskom kompleksu, dok je njegov trener nešto ranije priložio ljekarsko uvjerenje po kojem je zdravstveno stanje 17-godišnjeg borca bilo normalno.

„Došao je, rekao da mu je loše, izvadio je štitnik za zube, a ja sam mu dao vode. Onda sam ga pitao: ‘Hoćeš li nastaviti da se boriš, da li je sve u redu?’ Rekao je da, udahnuo i izdahnuo tri puta i poslije oko 20 sekundi pao. Udarac protivnika je već bio u fazi pada. Ovo se može vidjeti na snimku, nije pao od udarca. Kada je pao, njegov protivnik se obradovao jer je mislio da ga je nokautirao. Odmah smo pritrčali, skinuli šljem, izvukli štitnik za zube, mislio sam da mu je jezik upao, ali sve je bilo na svom mjestu. Ljekari su konstatovali zastoj srca“ rekao je njegov trener, prenosi „Telegraf“.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This