„Žele pokazati da Srbima neće dati mira“ Zapaljen objekat na imanju povratnika Ljubiše Dončića, oglasila se kancelarija za KiM

„Žele pokazati da Srbima neće dati mira“ Zapaljen objekat na imanju povratnika Ljubiše Dončića, oglasila se kancelarija za KiM

Saopštila je to Kancelarija za Kosovo i Metohiju, napominjući da raznim provokacijama, albanski ekstremisti žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća.

Kako se navodi u saopštenju, Dončić nije bio kod kuće u trenutku kada je požar podmetnut i jutros je zatekao štetu koju je prijavio policiji.

“Žele da pokažu da Srbima neće dati mira”

– Dodaje se da je ovaj atak na njegov dom, ali i na njegovu egzistenciju unio nemir u porodicu Dončić, ali i na ostale srpske povratnike u Klini. Učestalim i kontinuiranim napadima na privatna imanja, podmetanjem požara, obijanjem kuća i drugim provokacijama, albanski ekstremisti vrlo jasno žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne protjeraju iz njihovih kuća. Srpski narod na Kosovu i Metohiji samo želi da živi u miru na svojim vijekovnim ognjištima, ne dirajući nikoga, već želi samo ono što mu pripada, a upravo su mu sva ljudska prava narušena – ističe se u saopštenju.

“Žalosno da međunarodna zajednica ne može da zaustavi Kurtija”

Kako se navodi, paljenje trema porodice Dončić je još jedna varnica na užarenu bezbjednosnu atmosferu na prostoru KiM, a nesumnjivo dolazi kao direktna posljedica retorike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i jedine politike koju on sprovodi, politike koja je, kako se navodi, uperena protiv srpskog naroda.

– Žalosna je činjenica da međunarodna zajednica nikako da zaustavi Kurtijevu politiku nasilja prema Srbima na prostoru KiM – zaključuje se u saopštenju, piše Blic.

Kancelarija za KiM će pomoći porodici Dončić da nadoknadi štetu koju je pretrpjela i pružiće svu podršku, kako bi ovi ljudi odoljeli svim pritiscima.

CATEGORIES
Share This