Vučić: Očekuje se rezolucija o Srebrenici na dnevnom redu Generalne skupštine UN

Vučić: Očekuje se rezolucija o Srebrenici na dnevnom redu Generalne skupštine UN

– Po podacima koje dobijamo iz Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, 27. aprila očekuje se da se na dnevnom redu nađe rezolucija o genocidu u Srebrenici, kopredsjedavajući te grupe prijateljstva su Nemačka i Ruanda, tu ćemo imati kolektivni zapad protiv sebe, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbijeu svom obraćanju javnosti.

„Pre dva dana je trebalo da bude raspravljano o situaciji koja je proizvedena protivpravnom agresijom na Srbiju komentar je bio, zašto se vi Srbi vraćate u prošlost, a onda su rešili da nas oni vrate unazad. Imamo veliki broj Bošnjaka koji živi u Srbiji. Sve najgore mislim o užasnom zločinu u Srebrenici, ali ovo se donosi iz dva razloga. Jedan od tih da srpski narod bude kažnjen zbog svoje nezavisne politike i da bude pritisnut dodatno zbog KiM, a drugi razlog je da mogu muslimanima da pokažu da nemaju negativan stav prema njima. Opet će kola da se slome nad Srbima“, rekao je on i dodao:

„Dan iza toga na osnovu samo jedne neobavezujuće presude tražiće ratnu odštetu od Republike Srbije, što su već najavljivali nekoliko puta. Naše je da jasno kažemo šta je to što se zbiva“.

Vučić je istakao da će se Srbija boriti.

„Mali smo, sve ove sile su protiv nas. Borićemo se. Oni moraju da skupe dve trećine, osim ako i po tom pitanju ne budu varali. Biće mnogo uzdržanih svakako. Oni misle da će da imaju 27 „za“ iz EU, zato je ovo mnogo teža situacija za nas. Mi moramo da imamo 14 drugih koji će da budu protiv, a ne uzdržani“, objasnio je.

Naglasio je da su za Srbiju minimalni izgledi za dobar ishod.

„Nas ovo dovodi u gotovo nemoguću političku situaciju jer se nalazimo na evropskom putu i od toga nismo odustali, ali će nam pozicija biti sve teža i komplikovanija“, zaključio je on.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This