Velika akcija policije Hrvatske: Uhapšena žena i dva muškarca, oduzeto im 1.230 stabljika konoplje

Velika akcija policije Hrvatske: Uhapšena žena i dva muškarca, oduzeto im 1.230 stabljika konoplje

Koprivničko-Križevačka policija uhapsila je i krivično prijavila ženu i dvojicu mladića osumnjičenih za uzgoj plantaže indijske konoplje na širem đurđevačkom području, a pretragom kuće i zemljišne parcele pronađeno je i oduzeto 1.230 stabljika konoplje.

Sprovedeno je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 29 i 25-godišnjakom, kao i 52-godišnjakinjom s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, zbog kaznenog dijela neovlašćene proizvodnje i prometa drogama.

Utvrđeno je da su osumnjičeni od maja do septembra ove godine na širem đurđevačkom području neovlašćeno uzgajali stabljike indijske konoplje u svrhu proizvodnje marihuane, prenosi Index.hr.

Pretragom kuće, drugih prostorija i zemljišne parcele pronađeno je i oduzeto 1.230 komada stabljika indijske konoplje, visine od 80 do 250 centimetara.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog dijela neovlašćene proizvodnje i prometa drogama, kao i pomaganja u izvršenju istog krivičnog dijela protiv osumnjičenih je podnesena krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu.

Osumnjičeni 29 i 25-godišnjak su predati pritvorskom nadzorniku, dok će osumnjičena 52-godišnjakinja biti procesuirana redovnim putem, naveli su iz policije.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This