Tužilaštvu ostalo još tri mjeseca kompletira dokaze

Tužilaštvu ostalo još tri mjeseca kompletira dokaze

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru preostalo je još tačno tri mjeseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić (2) iz Bora.

Ovaj rok tužiocu je preostao budući da se osumnjičeni u pritvoru nalaze već tačno tri mjeseca, a po zakonu rok za podizanje optužnice u pritvorskim predmetima je šest mjeseci, u suprotnom osumnjičeni moraju biti pušteni na slobodu, piše Blic.

Prema dosadašnjim zvaničnim informacijama, Danka Ilić je nestala 26. marta. Do tada su roditelji Danke Ilić nekoliko puta ispitivani u policiji, nakon čega su 4. aprila uhapšeni Janković i Dragijević zbog sumnje da su dijete, koje je samo izašlo na ulicu, udarili kolima, ubacili je u vozilo, nakon čega je Dragijević, prema njegovom priznanju, djevojčicu udavio rukama.

Nakon toga, prema dosadašnjim informacijama, tijelo djevojčice je bačeno na deponiju. Brat Dragijevića, Dalibor, koji je preminuo tokom policijskog zadržavanja, sumnjičio se da je ocu Radoslavu i bratu Dejanu pomogao da sakriju tijelo.

Do sada, tokom postupka, ispitano je 17 svjedoka, a za danas je zakazano saslušanje još troje ljudi.

Navodno, svjedoci koji su ranije ispitani nisu imali saznanja o samom zločinu, a jedan od svjedoka koji bi danas trebalo da bude saslušan je muškarac koji je trčao pored deponije u trenutku kada su Janković i Dragijević navodno na to mesto bacili telo djevojčice.

Osim toga, kako su pisali mediji, Dragijević je sada, preko branioca, poručio da želi ponovo da bude saslušan. Njegovo saslušanje, prema našim informacija i dalje nije zakazano.

Osumnjičeni Dragijević je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu priznao da je njegov kolega Janković službenim vozilom “fijat panda” udario djevojčicu. On je ispričao da je bio na mjestu suvozača i da ju je on uneo u vozilo i zadavio rukama kada se djevojčica u jednom trenutku probudila.

Priznao je i da su telo bacili na deponiju na Starobanjskom putu, a da je on sa ocem Radoslavom i bratom Daliborom kasnije premjestio tijelo.

Suprotno od Dragijevića, Janković se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem, a onda je, početkom juna, odlučio da želi da progovori. On je u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom i ubistvom djevojčice iz Bora.

(Blic)

CATEGORIES
Share This