Borenović nosilac odborničke liste PDP-a u Banjaluci?

Borenović nosilac odborničke liste PDP-a u Banjaluci?

– Nakon što je Gradski odbor, pa onda i Predsjedništvo PDP-a izabralo Draška Stanivukovića kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke, uprkos protivljenju jednog dijela stranačkog rukovodstva, činilo se da je situacija u ovoj stranci pod kontrolom, a da će nezadovoljstvo biti ispeglano kandidatima koji će biti na listi za odbornike za predstojeće izbore.

Ali, kako saznajemo, stvari ni po tom pitanju nisu idilične, jer se u PDP-u ne mogu dogovoriti ko će biti nosilac odborničke liste.

Odavno se spekulisalo da bi to trebalo da bude Igor Crnadak, aktuelni poslanik u Narodnoj skupštini RS i jedan od funkcionera koji je bio protiv Stanivukovićeve kandidature.

Međutim, kako stvari stoje, to nije podržao dio članova PDP-a, pa je nakon toga počelo lobiranje da nosilac liste bude Nebojša Drinić, takođe poslanik u NS RS, ali i neko ko je izuzetno blizak Stanivukoviću.

Pošto je i to naišlo na protivljenje, pojavila se treća, pomalo iznenađujuća informacija, koja bi trebalo da smiri suprotstavljene tabore, a to je da će nosilac liste PDP-a u Banjaluci biti lično predsjednik partije Branislav Borenović.

Da informacija nije izašla tek tako, može se zaključiti i iz riječi upravo lidera PDP-a, koji, iako je nije potvrdio, nije je ni demantovao.

„Borenović je uvijek na raspolaganju PDP-u, najiskrenije, bez ličnih sujeta, u svakom obliku, snažno i nedvosmisleno, baš posvećeno PDP-u“, rekao je on za „Nezavisne“.

Kazao je i da PDP, uz Stanivukovića, ima mnogo dobrih kandidata za odborničku listu u Banjaluci, toliko da bi se od njih komotno mogle napraviti dvije.

„Republika Srpska i Banjaluka su prevažne za PDP i kao prvi čovjek partije spreman sam u našem gradu, našoj Banjaluci, u našoj Republici Srpskoj pružiti maksimalnu podršku našim grado/načelničkim kandidatima, našim odborničkim listama i našoj ideji slobodnog i razvijenog društva“, naglasio je Borenović.

Dodao je da će se imena kandidata u Banjaluci znati ovog vikenda, kada će biti održana sjednica Gradskog odbora.

„Izlazimo sa najjačim timom za veliku PDP-ovu pobjedu u Banjaluci, i Draškovu i naše odborničke liste“, poručio je on.

No, stvari u Banjaluci za PDP sigurno nisu baš idealne kako Borenović nastoji da prikaže.

Udarac u vidu odlaska Milka Grmuše, člana Glavnog odbora i Predsjedništva, koji je stranku napustio zbog raspuštanja odbora u Novom Gradu, sigurno će imati uticaja na buduća politička dešavanja, iako to predsjednik PDP-a ne želi da prizna.

Borenović ističe da mu nije jasan Grmušin potez, ali se iz njegovih daljih riječi može zaključiti da mu i nije baš svejedno što je otišao.

„PDP je velika, prije svega demokratska i otvorena stranka, za razliku od ostalih, koje bolje kriju unutrašnje polemike. Kod nas neki pojedinci više vole javno diskutovati, nego unutar nas samih, misle da su to za njih lično dobre stvari. Na dan-dva možda jesu, ali dugoročno svaki takav solo pojedinac nestaje sa političke scene“, poručio je predsjednik PDP-a.

Strasti oko Grmuše se nisu ni smirile, a PDP je dočekao novi udarac.

Naime, većina članova Gradskog odbora stranke u Laktašima prešla je u SNSD, jer, kako su naveli, nisu imali gotovo nikakvu komunikaciju sa rukovodstvom PDP-a.

I u ovom slučaju Borenović je žustar.

„Laktaši su klasični izdajnički primjer samo jednog pojedinca i moralnog posrnuća društva u kojem živimo“, kazao je lider PDP-a, koji je, kako saznajemo, nedavno imao posla i u Kotor Varošu.

Sukobi i nesuglasice u kotorvaroškom PDP-u uzdrmali su ovaj opštinski odbor do te  mjere da su neki od visokih funkcionera PDP-a bili na ulaznim vratima SNSD-a, ali su ih spriječili pojedini privrednici bliski čak i SNSD-u i lokalnoj vlasti,  a sve zbog održavanja dobrih odnosa sa aktuelnim načelnikom Zdenkom Sakanom, koji dolazi upravo iz PDP-a. Trzavice, kako nam je rekao izvor iz ove stranke, i dalje postoje, jer

se još uvijek ne zna na koji način će formirati listu za lokalne izbore.

Ali, Borenović tvrdi i da je tu sve pod kontrolom.

„Kotor Varoš će opet biti pobjednička opština sa našim načelnikom Zdenkom Sakanom. Velika smo stranka, izdržali smo mnoge izazove u proteklih četvrt vijeka, mnogo veće od ovih što spominjete. Idemo odlučno, posvećeno i snažno u nove pobjede za bolju i srećniju zemlju“, rekao je Borenović za „Nezavisne“.

CATEGORIES
Share This