Trenutak kada će sve u Srbiji da stane: Datum je poznat, svi će biti uz Vučića  Sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o S

Trenutak kada će sve u Srbiji da stane: Datum je poznat, svi će biti uz Vučića Sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o S

To će biti dan kada će cela Srbija da stane, piše Alo.

Svi će pomno pratiti nastavak borbe predsednika Aleksandra Vučića da GS UN ne usvoji tu rezoluciju.

Svi će biti uz predsednika tokom ove rasprave koja je od velike važnosti za Srbiju.

Sednica će se održati, kako je za sada poznato, 23. maja u 16 časova. Ipak, taj termin podložan je promenama.

Ovo je inače samo nastavak borbe predsednika Vučića, on je već u Njujorku pokušavao da spreči da se celom narodu nametne kolektivna krivica. Kako je rekao ranije, pojedinci za počinjene zločine već odgovaraju.

„Ne postoji ni jedno ime u predlogu rezolucije. Već samo kolektivna osuda i svi to govore i svi to znaju. I naravno dodatni pritisak na jednu suverenu i nezavisnu zemlju u ovom trenutku. Zbog čega? Zbog neuvrštenja sankcija Rusiji? Zbog nerešavanja pitanja Kosova? Zbog odnosa sa Istokom? Obe, sve tri. Zbog toga što smo slobodna i nezavisna zemlja,“ rekao je ranije Vučić.

Bez obzira na ishod glasanja predsednik Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da se bori, da radi i ekonomski podiže. Ali svakako, 23. marta pokušaće da stane na put lobiranju i borbi za tu rezoluciju kojom imaju za cilj da nam stavi etiketu genocidnog naroda. I upravo zbog važnosti njegove borbe njegove reči pratiće cela Srbija, piše Alo.

Inače, rezolucije GS UN nisu obavezujuće, ali imaju političku težinu i odražavaju stavove članica tog tela o pitanju ili temi u vezi sa kojem su usvojene.

B92

CATEGORIES
Share This