Suđenje masovnom ubici premješteno u drugi grad

Suđenje masovnom ubici premješteno u drugi grad

Vrhovni sud doneo je odluku da se suđenje masovnom ubici Urošu Blažiću iz Višeg suda u Smederevu premesti u Beograd, u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu, saznaje „Blic“

Kako saznajemo, a što nam je potvrđeno iz Vrhovnog suda, određeno je da se pripremno ročište i glavni pretres u predmetu Višeg suda u Smederevu, održe izvan područja Višeg suda u Smederevu, u sudnici Višeg suda u Beogradu, u Okružnom zatvoru.

Termin suđenja još uvek nije zakazan jer pomenuta odluka treba da se dostavi sudu u Smederevu, koji će potom podneti zahtev sudu u Beogradu za određivanje termina ročišta.

Ova sudnica u Okružnom zatvoru otvorena je 2009. godine i ona je predviđena za održavanje suđenja visokog rizika.

Ova sudnica ima tri ulaza i rađena je po uzoru na sudnice Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu. U njoj ima 20 mesta za advokate i veći broj okrivljenih, a kapacitet sale za posetioce suđenja je 40 mesta.

Takođe, kada je ova sudnica u pitanju, postoje tehničke mogućnosti video prenosa suđenja, prevođenja, kao i drugi uslovi za nesmetano obavljanje procesa.

Podsetimo, ova odluka je doneta nakon što je Viši sud u Smederevu podneo zahtev da se ročište izmesti iz bezbednosnih razloga.

(Blic) Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

CATEGORIES
Share This