Srbinu u Prištini određen pritvor u trajanju 30 dana

Srbinu u Prištini određen pritvor u trajanju 30 dana

– Osnovni sud u Prištini odredio je jednomjesečni pritvor Srbinu Slobodanu Miletiću, koji je prije dva dana uhapšen na punktu Jarinje, rekla je njegov advokat Jelena Krivokapić.

Ona je dodala da je sud prihvatio zahtjev specijalnog tužioca koji je tražio pritvor i najavila da će sutra ujutru podnijeti žalbu Apelacionom sudu.

Krivokapićeva je navela da obrazloženje još nije pročitala jer je zbog brzine odvijanja procesa prihvatila da primi rješenje na albanskom jeziku.

„Ali, već znam o čemu se radi jer je sudija na ročištu izlagao i rekao je da, iako meni nisu mogli da dostave nikakav dokaz, osim jedne fotografije na kojoj se ništa ne vidi, oni imaju dokaze koji trenutno, u ovoj fazi postupka ne mogu da mi daju“, rekla je Krivokapićeva novinarima.

Ona je navela da se dogovorila sa tužiocem da u toku sljedeće sedmice ode lično kod njega, kada će joj, kako je obećao, dati sve dokaze kojima Tužilaštvo raspolaže, prenosi „Kosovo onlajn“.

Krivokapićeva je rekla da se Miletić tereti za četiri krivična djela – ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, protivustavno djelovanje, učestvovanje u skupu koja čine krivična djela i huliganstvo i napad na službena lica.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je kada je Miletić uhapšen da je on priveden pod izgovorom da je učestvovao u protestima Srba na sjeveru Kosova i barikadama, uprkos čvrstim garancijama EU i SAD od 28. decembra 2022. godine da neće biti progona i odmazde nad Srbima zbog toga što su izražavali nezadovoljstvo usljed okupacije sjevera Kosova.

(Srna) Foto: Kosovo online

CATEGORIES
Share This