Srbija zavejana; Potpuni kolaps, Beograd paralisan

Srbija zavejana; Potpuni kolaps, Beograd paralisan

Srbiju je juče zahvatilo ponovo pravo zimsko zahlađenje, a sneg koji pada u većini krajeva napravio je haos.

Službe za pomoć na putevima uveliko otklanjaju sneg i pomažu građanima u saobraćaju.

Sneg je stigao i u Beograd.

U većem delu severnog i centralnog pojasa Srbije sneg. Najobilniji će biti na jugozapadu, jugu i zapadu Srbije. U pojedinim ulicama, sneg je usporio saobraćaj, a zabeleženo je i nekoliko nezgoda.

Jedan autobus na liniji 89 proklizao je u Ulici Ratka Mitrovića na Čukarici i oštetio nekoliko vozila, objavljeno je na stranici „Moj Beograd“.

Nanosi otežavaju kretanje, pa je primetan veći broj vozila na putevima kod Kumodraža.. Zimska služba je zapela u koloni, pokušali su da očistem ali zbog velikog broja autobusa sve stoji.

Sinoć oblačno i osetno hladnije, u većem delu sa snegom, na jugu i istoku Srbije sa kišom, koja će u kasnijim večernjim satima i u toku noći preći u sneg uz istovremeni prestanak padavina na severu, saopštio je večeras RHMZ.

Sutra (20.01.) na severu razvedravanje, ponegde uz umeren mraz, a tokom dana pretežno sunčano.

U ostalim krajevima oblačno, na jugozapadu, jugu i istoku sa snegom uz formiranje, a na visokim planinama povećanje visine, snežnog pokrivača.

Na jugu i jugoistoku Srbije očekuje se 5 do 10 cm, lokalno i oko 15 cm, a na planinama do 30 cm snega.

Jutarnja temperatura od -5 na severu do +1 °S na istoku, najviša od -1 na jugu do +3 °S na severu. U toku noći suvo uz delimično razvedravanje. U nedelju (21.01.) suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

U toku noći u svim predelima Srbije biće oblačno sa snegom, uz temperature oko 0°C, dok se u Vojvodini očekuje prestanak padavina, a prestanak padavina do jutra se očekuje u svim predelima severne Srbije i u Beogradu.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, dok snega od pet do 10 centimetara ima na nekim deonicama, saopšteno je večeras iz JP “Putevi Srbije“.

B92

CATEGORIES
Share This