Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Bujica nosi automobile, pomorski saobraćaj u prekidu, ribe plivaju po ulicama

Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Bujica nosi automobile, pomorski saobraćaj u prekidu, ribe plivaju po ulicama

U Hrvatsku je stigla jaka promjena vremena. Meteoalarm je objavljen za cijelu zemlju. Duvaće jak vetar, a kiša ponegdje može biti jaka.

Uvećem delu zemlje trotoari su mokri ili samo vlažni i klizavi. Moguća su klizišta. Ponegdje ima i magle. Neke trajektne, brodske i katamaranske linije su obustavljene, javlja HAK. Na brojnim putevima ima odrona i oborenog drveća.

U Dalmacije se uslijed orkanskog juga u pojedinim dijelovima izlilo more i potopilo šetališta, okolne objekte i puteve. Poplavile su i rive u Zadru, Šibeniku, Splitu…

 

Kiša i nevrijeme poharali su Istru, Dalmaciju, Kvarner… Čitaoci hrvatskim medijima javljaju da putevi “plivaju”.

– Odavno sam ovdje, ali nikad nisam vidio ovo, ovakvu poplavu. U jednom trenutku put i more su bili kao jedno. Strašno! – kaže za 24sata čitalac sa Krka.

Plimni talas nosio je automobile na splitskoj Zenti, ispred nekadašnjeg noćnog kluba.

Vatrogasci imaju intervencije duž obale, od Istre do Dubrovnika, prenose hrvatski mediji.

U prekidu je pomorski saobraćaj.

Visok nivo mora izazvao je velike probleme u Splitu. Bačvice su poplavljene što je izazvalo velike probleme za lokale na šetalištu.

Pojedini automobili su završili u moru.

U Novigradu ribe plivaju po ulicama.

Kako javlja Dalmacija Danas na cijelom području Dalmacije duva jak i vrlo jak jugo. Najjači udari vjetra su na području Splita i iznose oko 100 kilometara na sat, a prema upozorenju DHMZ-a mogući su udari i do 120km/h. S obzirom na to da je zaštićenost luka u Dalmaciji od južnih i jugozapadnih vjetrova uglavnom mala, brojne su se uvale jutros našle pod morem. Među njima je i splitska Riva i Matejuška.

CATEGORIES
Share This