Odbio 50.000 evra od države Hrvatske

Odbio 50.000 evra od države Hrvatske

Bejbi Lazanja je od država Hrvatska zbog osvojenog drugog mjesta na Evroviziji dobio 50.000 evra, međutim on je odbio taj novac.

Bejbi Lazanja se oglasio na svom Instagramu gdje je napisao da 50.000 evra ne može da prihvati. Poručio je da novac neće prihvatiti, već želi da ga Vlada donira onima kojima je to potrebnije.

– Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 evra. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći.

Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje, te ime hrvatske vlade donira 25.000 evra Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić’. Nadalje, ostalih 25.000 evra volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala – napisao je Marko Purišić.

Status Bejbi Lazanje
FOTO: THE_BABY_LASAGNA_ / INSTAGRAM

Dobio nagradu od 50.000 evra

– Iskrena čestitka Marku Purišiću umjetničkog imena Bejbi Lazanja na fascinantnom uspjehu na Evroviziji gdje je osvojio najveći broj glasova publike, ukupno je bio na drugom mjestu. To je najveći uspeh samostalne Hrvatske od onog nastupa grupe Riva. Zahvaljujemo Zagrebu na prekrasnom dočeku i Umagu, bile su to zaista prekrasne slike uspjeha jednog mladog čovjeka i mi mu zaista želimo puno, puno uspjeha u daljem radu – rekao je Plenković na 306. sjednici Vlade, prenose hrvatski mediji.

Koncerte rasprodao za nekoliko minuta

Inače, popularnost hrvatskog pjevača Bejba Lazanja je naglo porasla nakon takmičenja na Evroviziji u Malemu gdje je osvojio 2. mjesto.

Iako nije odnio pobjedu, a mnogi su to očekivali, popularnost mladog pjevača je sve veća. To dokazuju i koncerti koji su se rasprodali za nekoliko minuta.

Predstavnik Švajcarske Nemo Metler osvojilo je prvo mesto u finalu “Evrovizije 2024”.

Već mjesecima unazad za glavnog favorita na “Evroviziji 2024” važio je Bejbi Lazanja iz Hrvatske sa pjesmom “Rim Tim Tagi Dim” i nalazio se na prvom mjestu za pobjedu na kladionicama, međutim ipak je zauzeo drugo mjesto sa 547 bodova, dok je Nemo imalo 591 bod, a sada se oglasio i hrvatski muzičar Tonči Huljić.

– Prvo treba znati da je on već ima, ali to je skromna, beskrajno normalna, opterećujuće normalna osoba. Kako bih vam kazao, jednostavno te opterećuje da neko može biti tako normalan, stabilan i pribran. A to on je.

– Ono što je najbitnije, poruka koju on svojom pojavom donosi i hrvatskoj javnosti, ali donio je i Evropi. Pokazao je kako čistoća duše, dobrota, skromnost i poniznost mogu polako početi transformirati ovu civilizaciju koja se urušava – rekao je Huljić, piše Blic.

CATEGORIES
Share This