Nikada vam nećemo priznati Kosovo, tu nakaradnu tvorevinu koju ste pravili bombardovanjem Srbije

Nikada vam nećemo priznati Kosovo, tu nakaradnu tvorevinu koju ste pravili bombardovanjem Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije. Vučić je odgovarajući na pitanje novinarke Večernjih novosti istakao da je međunarodnoj zajednici licemerje srednje ime.

Na pitanje kako komentariše licemerje međunarodne zajednice koja se danas oglašava saopštenjima i izjavama, dok kada su Kurtijevi policajci tukli i ranjavali naš narod to nije bio slučaj, Vučić odgovara:

– Licemerje im je srednje ime.

– Sve vreme su tražili razlog i uvek će tražiti razlog da za bilo šta optuže Srbiju. Dok ne priznamo Kosovo, to je suština. Pritisak na Srbiju dok ne priznamo Kosovo. Da naorave sa dve strane udar na zemlju. Sa jedne strane imate kompletan taj NATO sektor u našoj zemlji koji će da kaže „ko su ti Srbi, moramo da se oigradimo od njih, kakva nam je to Srbija zločinalka zemlja“, videli ste kako su danas skočili. Sa druge strane imate jednako neodgovorne one koji naravno neće nikada da odu, zato sam se iznenadio kada su lagali da su oni na KiM, jer lica o kojima su govorili nikada nisu prišli Kosovu i Metohiji, kada vam ovi lažni rodoljubi desničati govore – „ajte svi odmah uđite u sukob istog sekunda“ i tako dalje. A da ne pričam da su od uništenje vojske do svega drugog oni učestvivali, i kada bismo to uradili oni bi prvi tražili poštedu, da slučajno njih neko ne pozove da negde idu. I taj pritisak će se nastaviti. Moja najvažnija poruka večeras – onima koji misle da će da izvrše najveći pritisak da Srbija prizna nezavisno Kosovo, ne samo mene, nego celokupan srpski narod je učvrstilo u uverenju da vam poručim – nikada vam nećemo priznati nezavisno Kosovo. Možete sve da nas pobijete, kožete da uradite šta god hoćete – nikada vam nećemo priznati nezavisno Kosovo, nikada Srbija neće priznati nezavisno Kosovo, nakaradnu tvorevinu koju ste pravili bombardovanjem Srbije, koju ste pravili svim mogućim lažima. A da li smo spremni da razgovaramo – da razgovaraćemo uvek. Uvek. A na priznanje Kosova, formalno neformalno, zaboravite – poručio je predsednik Srbije.

(Novosti)
CATEGORIES
Share This