Nestorović: Oni žele novi 5. oktobar, mi ne bismo da ugrozimo državu

Nestorović: Oni žele novi 5. oktobar, mi ne bismo da ugrozimo državu

– Nama bi odgovarali ti izbori, ali ne bismo voleli da naš izborni rezultat ugrozi državu, a nama kao pokretu bi odgovarali novi izbori – kaže Nestorović za televiziju Prva.

Kako pojašnjava, ako bi se desila situacija u kojoj bi odluka pokreta da se bolje plasira na izborima ugrozila državu – tu ne bi razmišljali, prenosi Nova.rs.

Kako kaže, njima u pokretu trenutno odgovara da budu opozicija i nije im ideja da uzimaju ministarska mjesta a, kako kaže, “mogli bi naravno da istrguju”.

Govoreći o eventualnim koalicijama, odbacuje te ideje i ističe da su kao jedinu crvenu liniju definisali da su protiv nasilnih protesta.

– Devedesetih bio protiv Miloševića, ali su me pitali ‘šta ako se desi nešto…’ – rekao sam ‘onda branimo Srbiju a ne Miloševića, a on je predsednik Srbije’. Ista je priča i sad ako neko proba da sruši vlast – a u stvari Srbiju, jer žele da urade novi 5. oktobar da nas vrate tamo gde smo 5. oktobra, a mi se još nismo iščupali od 5. oktobra tek pokušavamo da se iščupamo. Eto, to je jedina opcija u kojoj bismo podržali vlast – da spasemo državu – priča Nestorović.

Istakao je i da su mu izborni rezultat čestitali Aleksandar Šapić, Boško Obradović i Miloš Jovanović, a istakao je da sa Jovanovićem odbija da razgovara jer se još prije izbora opredijelio, kako kaže, za ProGlas, za saradnju sa „Srbija protiv nasilja“.

Glas Srpske

CATEGORIES
Share This