„Ne može od policajca da postane viši inspektor“ Službenica MUP slavila unapređenje uz pjesmu Mitra Mirića, pa zaradila krivičnu prijavu

„Ne može od policajca da postane viši inspektor“ Službenica MUP slavila unapređenje uz pjesmu Mitra Mirića, pa zaradila krivičnu prijavu

Sindikat makedonske policije podnio je krivičnu prijavu protiv Maje Komnenović Milenkovske, službenice MUP, koja je prvobitno radila kao policajka, a potom unapređena u zvanje komandira PU Mirkovci SVR Skoplje.

Dejan Sazdov, predsjednik Sindikata makedonske policije, kaže da je u njenom rasporedu izostavljena sistematizacija, koja ovd‌je uopšte nije ispoštovana i prekršen je zakon. Promociju je nedavno proslavila i obilježila snimkom na društvenim mrežama sa tortom i pjesmom “Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine” Mitra Mirića.

Sindikat je pozvao ministra Olivera Spasovskog da kaže da li će preduzeti odgovarajuće mjere ili će nastaviti da tvrdi da Ministarstvo unutrašnjih poslova radi po zakonskim propisima i podzakonskim aktima. Sazdov pita zašto se napreduju kadrovi u MUP, a da ne ispunjavaju uslove propisane Zakonima i sistematizacijom.

– Nije po sistematizaciji od policajca da postane viši inspektor, pa v.d. komandira. Podnijeli smo krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, uz to smo dostavili dokaze i imamo svjedoke – kaže Sazdov. , koji je pozvao Tužilaštvo da postupi i reaguje nakon podnesene krivične prijave.

Riječ je o slučaju sa unapređenjem unuke aktuelnog predsjednika opštine Čučer Sandevo u komandanta PO Mirkovci. Policajka je aktuelna sa snimkom na društvenim mrežama na kojem pjeva “Ništa nam ne može, jači smo od sudbine” ispred posebno napravljene torte za promociju uz davanje novca za muziku.

SMP tvrdi da je riječ o sumnjama u zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja u cilju sticanja koristi za sebe i drugog, a na štetu drugih zaposlenih.

– Prijavljeni rukovodilac je postupio van granica svojih ovlašćenja, čime nije smjela i ni u kom slučaju nije mogla da preuzme snagu koja je jača od Zakona o javnim nabavkama, Pravilnika o raspod‌jeli, korišćenju, održavanju i obnavljanju vozila. MUP i Zakona o sprečavanju korupcije Ovakvim nestručnim postupkom komandant je postupio suprotno članovima 7, 10. i 14. Zakona o unutrašnjim poslovima – saopštio je danas SMP, prenosi Kurir.

CATEGORIES
Share This