Mađari se ne daju, ne bi trebalo ni Hrvati

Mađari se ne daju, ne bi trebalo ni Hrvati

– Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je potez mađarskog premijera Viktora Orbana da podrži usvajanje paketa pomoći Ukrajini bio očekivan, i dodao da se “Mađari ne daju maltretirati“.

“A Brisel, kao svaki centar moći, otuđene moći, ima tendenciju da maltretira i gnječi, to je apsolutna istina“, rekao  je Milanović.

Milanović je takođe pozvao buduće hrvatske poslanike u Evropskom parlamentu da se bore da Hrvatska zadrži prava i slobode koje uživa kao članica EU, prenela je agencija Hina.

„Ne dajte ni centimetra prostora u ograničavanju onih prava i sloboda koje članice imaju. Nema nikakvog ukidanja jednoglasnosti u donošenju odluka. Ko god bude tako ubuduće glasao, ja ga smatram neozbiljnom osobom ili nešto gore. Do sad to pripisujem nesnalaženju.

Ubuduće se Hrvatska mora boriti svim sredstvima da zadrži nivo prava koje je imala i koje su male države imale kad smo ušli u Evropsku uniju“, rekao je Milanović.

Na pitanje misli li da premijer Andrej Plenković “i dalje cilja na poziciju u Briselu“ nakon što je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel odustao od kandidature na evropskim izborima, Milanović je rekao da Plenković „sto posto ide u Brisel“.

(Tanjug) Foto: PIXSELL

CATEGORIES
Share This