Hrvatska počinje izgradnju graničnog prelaza Gradiška

Hrvatska počinje izgradnju graničnog prelaza Gradiška

Izgradnja graničnog prelaza na novoj brzoj cesti u izgradnji, koja će Gradišku preko novoizgrađenog mosta na Savi povezati s auto-putem Zagreb – Beograd, počinje sutra, potvrđeno je u Ministarstvu finansija Hrvatske, koje je odgovorno za ovaj objekat.

Sobzirom na to da je rok izgradnje godinu dana od uvođenja izvođača u radove, to znači da bi se moglo očekivati da brza cesta bude puštena u saobraćaj u aprilu 2025. godine.

-Nakon sprovedenog postupka javne nabavke sklopljen je ugovor s odabranim izvođačem izgradnje objekata na budućem GP Gradiška, koji će biti uveden u posao 10. aprila 2024. godine.

Prema zaključenom ugovoru, rok za završetak radova, a time i stavljanja u funkciju GP je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao – pojasnili su.

U “Hrvatskim cestama” su potvrdili da se radovi na izgradnji ceste odvijaju prema planu, iako je bilo manjih opravdanih kašnjenja zbog vremenskih uslova.

Kako navode, radovi se trenutno izvode na mostovima Rukavac Strug i kanal Nova Sava, te na nadvožnjaku Novi Varoš, pišu Nezavisne.

(BN)

CATEGORIES
Share This