„Ovo je trenutno tajna stvar, ali mogli su da budu ubijeni kratkim oružjem, snajperom. To je obračun vatrenim oružjem koji za sada moramo da čuvamo u tajnosti zbog osetljivosti operacije i rada“, rekao je Hodža.

On je naveo da su tri tela pronađena na različitim pozicijama u okolini manastira Banjska, te da policija nije pucala u pravcu manastira, već van njegovog perimetra.

„Tri tela su pronađena na različitim pozicijama, oko manastira. Treba napomenuti da je naša direktiva bila da budemo oprezni pri upotrebi oružja, da prvo pazimo da ne bude povređenih civila, hodočasnika i manastirskog osoblja koji su bili unutra i da pazimo da se ne ošteti manastir kao objekat verske kulturne baštine. Naši policajci nisu pucali u pravcu manastira, pucnji su ispaljeni van perimetra manastira. Ubijeni su u okolini manastira, u tim trenucima moglo je doći i do kretanja povređenih do određenog mesta, ali su dva tela pronađena u noći 24. septembra, dok je treći pronađen dan posle, kod manastira“, objasnio je Hodža.

Prema njegovim rečima, nije bilo informacija, ni telefonskih poziva građana, pre nego što je 24. septembra eksplodirala mina u Banjskoj, kada je poginuo policajac Afrim Bunjaku.

„Prvu informaciju dobili smo od patrole granične jedinice koja je otišla da zameni drugu patrolu, koja je bila na putu za Izvor. Rekli su da je oko dva sata posle ponoći na raskrsnici sela Banjske postavljen kamion. Onda je narednik Afrim Bunjaku koordinirao patrolu u Zvečanu govoreći svojim kolegama da je ono što je granična policija prijavila, naša zona odgovornosti. Kada su izašli na lice mesta, sreli su policijsku patrolu. Stvari su se odvijale veoma brzo, u trenutku kada su primetili nešto sumnjivo i pokušali da se približe kamionima, onda je došlo do eksplozije. Protivpešadijskamina je eksplodirala“, kazao je Hodža.

Naveo je da je prvo došlo do eksplozije mine u kojoj je povređen Bunjaku, a potom su, kaže, počeli „direktni napadi kriminalne grupe“.

„Kada su policajci otišli ​​do postavljene barikade, videli su da ima svetla, ali im je cilj bio da priđu kamionu da vide… Policija je nešto kasnije shvatila da se radi o naoružanoj zločinačkoj grupi. Prvo je eksplodirala mina u kojoj je poginuo naš narednik i još jedan policajac, a nakon što je eksplodirala mina, počeli su direktni napadi kriminalne grupe svim vrstama oružja, pušaka, mitraljeza“, rekao je Hodža.