Fon Kramon: Srbi na Kosmetu izloženi diskriminaciji

Fon Kramon: Srbi na Kosmetu izloženi diskriminaciji

 

Fon Kramonova je u osvrtu na slučaj koji se vodi protiv Dragiše Milenkovića iz Kišnice, a koji je optužen za navodni ratni zločin nad albanskim civilima u zatvoru u Lipljanu, ocijenila da ono što se dešava ne liči na vladavinu prava.

– Čuli smo da u slučaju Dragiše Milenkovića nema dovoljno svjedoka. Čula sam da je ovo kritičan slučaj. Čula sam da postoji jedan svjedok i da se neko drži u pritvoru zbog toga, to ne liči na vladavinu prava – rekla je Fon Kramonova na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila i da su je Srbi upoznali o sve češćim hapšenjima i optužbama za ratne zločine, čime se, kako su joj rekli, vrši pritisak na Srbe da se isele sa Kosova, prenosi Radio Kosova i Metohije. Fon Kramonova je rekla da evropski zvaničnici nisu ublažili riječnik povodom onoga što se desilo u Banjskoj 24. septembra prošle godine, ali i da je dobro što je Kfor povećao brojnost svojih trupa na sjeveru Kosova.

Odgovarajući na pitanje o omogućavanju bezviznog režima za korisnike pasoša Koordinacione uprave, ona je rekla da svima koji žive na Kosovu i Metohiji treba omogućiti da uživaju u viznoj liberalizaciji. Ona je izrazila nadu da će na sjeveru Kosova i Metohije ubrzo biti održani lokalni izbori u četiri opštine sa srpskom većinom.

Srna

CATEGORIES
Share This