Donijeta odluka o sudbini Milorada Ulemeka Legije

Donijeta odluka o sudbini Milorada Ulemeka Legije

Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija (55), koji služi kaznu od 40 godina zatvora u požarevačkoj Zabeli, ostaće još dvije godine u najstrože čuvanom dijelu tog zatvora, takozvanom Alkatrazu.

“Viši sud u Beogradu, i to predsjednik suda, donio je rješenje kojim se prema osuđenom Miloradu Ulemeku produžava izdržavanja kazne zatvora u posebnom odjeljenju za izdržavanje kazne za krivična djela organizovanog kriminala. Izdržavanje kazne u ovom režimu, po ovom rješenju, može trajati najduže dvije godine. Protiv ovoga je dozvoljena žalba predsjedniku Apelacionog suda u Beogradu u roku od tri dana od prijema rješenja, s tim što žalba ne odlaže izvršenje”, potvrđeno je za Kurir iz Višeg suda u Beogradu.

Ulemek je, podsjetimo, osuđen na četiri maksimalne kazne od po 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, krivičnih djela zemunskog klana, četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića.

On je, podsjetimo, u pritvoru od 2004, a u „Alkatrazu“ u kom važe posebno stroge mjere nalazi se od 2010. godine. Kako je Kurir pisao, on je bio prvi stanovnik ovog „zatvora u zatvoru“.

“Na svake dvije godine, odluka o tome da li je ispunio „uslove“ da bude prebačen u neki od „slobodnijih“ paviljona Zabele se preispituje. Na svaku, kojom je Ulemeku Viši sud produžio mjeru boravka u najstrožem režimu, on se žalio Apelacionom sudu, ali su žalbe uvijek odbijene”, podsjeća sagovornik Kurira.

Inače, zbog toga što u ovom dijelu zatvora Zabela osuđenici nemaju pravo na ljubavnu sobu i bračne posjete, Legija je prošle godine stupio u štrajk glađu, ali ga je ubrzo i prekinu.

 

(Foto: Jutjub/Skrinšat/Vuk kanal)

CATEGORIES
Share This