Igor Kušić završio školovanje na Visokim studijima bezbjednosti i odbrane Republike Srbije

Igor Kušić završio školovanje na Visokim studijima bezbjednosti i odbrane Republike Srbije

Igor Kušić, zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, uspješno je završio školovanje u 13. klasi Visokih studija bezbjednosti i odbrane Republike Srbije i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

U okviru svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, polaznicima su uručene replike srpskih srednjovjekovnih mačeva.

Kušić je izjavio da mu je zadovoljstvo što mu je rukovodstvo MUP-a Republike Srpske ukazalo čast i povjerenje da kao drugi polaznik MUP-a na najvišem nivou karijernog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, predstavlja svoju instituciju i Republiku Srpsku.

On je rekao da je za šest mjeseci trajanja školovanja spoznao mnoge činjenice i iskustva o strategijskom nivou rukovođena i o odnosima na geostrategijskom i geopolitičkom nivou.

SlikaFoto: MUP Republike Srpske/Facebook

Ceremoniji su prisustvovli ministar odbrane Republike Srbije Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović koji su čestitali polaznicima na završetku školovanja, naveli su iz MUP-a Republike Srpske.

Ministar Gašić je izjavio da je svečanost upriličena u čast velikog uspjeha svih polaznika te naglasio da Srbija visoko cijeni vrijedne i motivisane ljude koji ulažu u svoje znanje i obrazovanje da bi svojoj otadžbini služili bolje i marljivije.

Na dužnostima koje ćete uskoro preuzeti primenite najsavremenija i najbolja znanja stečena tokom školovanja. Ostanite u stalnom kontaktu s vojnim naukama, obnavljajte svoja znanja, mislite kreativno, unapređujte rad i stanje u komandama i jedinicama koje će vam biti poverene. Želim vam da tu odgovornost nosite dostojno i uspješno – poručio je Gašić.

Svečanosti ispred MUP-a Republike Srpske prisustvovao je i savjetnik ministra unutrašnjih poslova Dragan Jevđenić.

Pored zamjenika načelnika Kušića, Visoke studije bezbednosti i odbrane ove godine završilo je 19 polaznika, od toga devet iz organa državne uprave i službi Vlade Srbije, pet iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i pet polaznika iz inostranih zemalja – Ministarstva odbrane Mađarske, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kao i Ministarstva pravde Republike Srpske.

Katera

CATEGORIES
Share This