Umičević oštro demantovao Đajića: Uvijek ću biti na strani građana, a ne sujete pojedinaca

Umičević oštro demantovao Đajića: Uvijek ću biti na strani građana, a ne sujete pojedinaca

“Demantujem u svoje i u ime odbornice Rankice Pušić koja se slaže i podržava moj stav. To nije tačno i nema veze sa zdravom pameti. Lično se osjećamo prozvanim, jer smo ostali i nismo htjeli da napustimo sjednicu, da tražimo rješenje i da nađemo izlaz iz ove situacije”, rekao je Umičević. Objašnjavajući jučerašnju situaciju, Umičević je istakao da je skupštinski hol bio pun roditelja i djece sa posebnim potrebama i drugih koji su tražili isplatu svojih sredstva.

“Nije bilo grijanja, sjedili su u hladnom holu i ostao sam da tražimo rješenje i našli smo rješenje za relokaciju sredstava, usvojili smo to da se njima isplati ono što im pripada. Rebalans budžeta nije usvojen, sjednica Skupštine se nastavlja danas i moramo da tražimo način da prihvatimo tih šest miliona KM donacije Srpske napredne stranke”, poruučio je Umičević.

Dodao je da nakon jučerašnjih izjava gospodina Vlade Đajića, koji obavlja funkciju predsjednika Gradskog odbora SNSD Banjaluka, očekuju javno izvinjenje, te je naglasio da će danas to tražiti i drugi odbornici.

“Osim toga, moram ozbiljno da razmislim o svom statusu u stranci na čijem čelu Gradskog odbora je Vlado Đajić”, podvukao je Umičević, koji u banjalučkim skupštinskim klupama sjedi skoro punih 16 godina, odnosno četiri mandata zaredom, i svaki put dobija veliku podršku svojih sugrađana, koji mu vjeruju i koji podržavaju njegov rad na svim poljima, od privrednog, političkog, preko sportskog, do humanitarnog rada.

Umičević je istakao da ga nisu iznenadile Đajićeve ishitrene i neodgovorne izjave, te još jednom podvukao da neće da bude uvučen u sukob između Đajića i Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke.

“Mi Grad moramo da odblokiramo, građani ne bi trebalo da budu žrtve njihovih međusobnih prepucavanja i uvijek ću biti na strani građana i glasaću za sve odluke koje su u interesu građana, a ne sujete pojedinaca, a kolegica Rankica Pušić i ja ćemo konsultovati advokate da vidimo imamo li elemenata za tužbu”, poručio je Umičević, koji je i do sada bezbroj puta pokazao i dokazao koliko voli svoj grad i koliko je spreman da u svakom momentu da svoj doprinos za sve pozitivne promjene u Banjaluci, i za bolji i kvalitetniji život sugrađana, bez obzira koliko ga to koštalo, jer je to u interesu građana.

N.Sp.

CATEGORIES
Share This