SDS je protiv nametanja Izbornog zakona

SDS je protiv nametanja Izbornog zakona

Predsjednik SDS-a Milan Miličević na novogodišnjem prijemu istakao je da je iza nas teška godina u kojoj je bilo dosta izazovnih stvari za Srpsku.

„Kao posljedica lošeg vođenja politike najviše nas je pogodila ekonomska kriza.

Na sceni je i gubitak povjerenja ljudi u institucije jer mnoge značajne odluke, koje su donosene u NSRS, nisu sprovedene“, kazao je Miličević.

Dodao je da se nastavio proces političke korupcije koja je proistekla iz izborne korupcije zbog Izbornog zakona kao takvog.

Neophodno je, kaže Miličević, da svaki kandidat na bilo kojoj listi, ima ljekarsko uvjerenje o psiho-fizickoj sposobnosti.

„Došlo je do opšteg moralnog posrnuća društva za šta su najodgovorniji političari. Zakon o kriminalizaciji klevete i Zakon o nevladinim organizacijama su dodatno otežali stanje, sto nije demokratska odluka“, naveo je.

Bez obzira na sankcije i pritiske koje smo preživjeli i koje niko ne bi preživio, mi smo, kaže Miličević, opstali i druga smo politicka stranka po snazi.

SDS je protiv nametanja izbornog zakona jer ne možemo dozvoliti da Srpsku nakon toliko godina od njenog formiranja neko smatra protektoratom.

Mi takav zakon nećemo prihvatiti, zaključio je Miličević.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This