U susret najludjoj noći: Evo gdje će političari iz Srpske dočekati 2024.

U susret najludjoj noći: Evo gdje će političari iz Srpske dočekati 2024.

Da li zbog ekonomske krize ili nečeg drugog, gotovo svi političari iz Republike Srpske s kojima smo razgovarali o tome gdje će provesti „najluđu noć“ i dočekati novu, 2024. godinu, rekli su nam da će to biti u krugu porodice i pored malih ekrana.

Ako je suditi po najavama, mnogi restorani i ugostiteljski objekti ove noći ostaće bez poznatih lica iz političkog života, pa su se tako političari pridružili običnim građanima koji već godinama u anketama otkrivaju da Nove godine uglavnom dočekuju kod kuće ili, eventualno, na gradskim trgovima u onim mjestima gdje postoji organizovan doček.

– Novu godinu ću dočekati kući sa porodicom. U toku su „pregovori“ s komšijama da možda napravimo zajednički doček uz roštilj, ali se još ništa ne zna – kaže za Srpskainfo šef poslaničkog kluba SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Žunić.

Igor Žunić o 50 najmoćnijih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Sličan plan za najluđu noć ima i šef kluba poslanika SDS u NS RS, Vukota Govedarica. On kaže da već godinama novogodišnju noć proslavlja u krugu najuže porodice.

– Ako se ne varam, zadnji put sam bio na organizovanom dočeku Nove godine negdje 1998. I ove, kao i prethodnih godina, Novu godinu ću dočekati u kući sa porodicom, gledajući novogodišnji program na nekom televizijskom kanalu – kaže nam Govedarica.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Potpredsjednik PDP Igor Crnadak otkriva da će Novu godinu, najvjerovatnije, dočekati „kombinovano“.

– Malo u kući, malo u obližnjem kafiću – najavljuje Crnadak.

igor crnadak pdp
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, takođe planira da novogodišnju noć provede s porodicom.

– Novu godinu dočekaćemo porodično, u kućnoj atmosferi – kaže Trivićeva za Srpskainfo.

Jelena Trivić
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Za „kućnu varijantu“ je i poslanik Liste „Za pravdu i red“, Đorđe Vučinić.

– Novu godinu slaviću kući, zajedno s djevojkom, bratom, njegovom suprugom i prinovom, budući da sam prije nekoliko mjeseci postao stric – pohvalio nam se Vučinić.

Đorđe Vučinić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Lider DNS i ministar bezbjednosti BiH, Nenad Nešić, za federalne medije najavio je da će i on ovu Novu godinu dočekati kući, u krugu porodice.

– Jedva čekam praznike kako bih se odmorio. Novu godinu ću dočekati u krugu porodice. Praznične dane ću iskoristiti za odmor s porodicom i igranje s djecom – rekao je Nešić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, ima iste planove

– Iskreno, jedva čekam da završi petak pa da dođu četiri neradna dana, da malo odmorim. Novu godinu ću provesti kući s porodicom u Istočnom Sarajevu – rekao je Ćosić.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This