U igri i Turkanović: Kada će krnja Vlada Srpske dobiti nove ministre

U igri i Turkanović: Kada će krnja Vlada Srpske dobiti nove ministre

Nisu još popunjena ni dva upražnjena ministarska mjesta u Vladi RS nakon ostavki Dade Dogana (SP) i Dragoslava Kabića (SNSD), a već se traži zamjena i za trećeg, odlazećeg ministra, Sevlida Hurtića iz Pokreta za državu.

Lider SNSD, Milorad Dodik, odmah je rekao da će, umjesto Kabića, Prijedoru ponovo pripasti pozicija ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Riječ je o načelniku Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Prijedora, Danijelu Egiću, koji je najozbiljniji kandidat za ministra.

ministri u novoj Vladi RS polažu zakletvu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Pozicija ministra porodice, omladine i sporta u novoj Vladi RS upražnjena je odlaskom kadra SP, Dade Dogana. Socijalistička partija je na njegovo mjesto predložila Selmu Čabrić iz Doboja, zamjenicu direktora jedne od osnovnih škola.

Ona je od samog početka i bila u igri za ministra, ali je vrh stranke svojevremeno odlučio da prednost da Doganu.

– Postoji otpor premijera Viškovića da još jedan od ministara bude iz Doboja. Međutim, nema osnova za odbijanje kandidature Čabrićeve, jer je upravo Doboj jedna od sredina koje su bile ključne za pobjedu Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske – tvrde naši sagovornici iz Vlade.

Nepoznanica je još ko će zamijeniti ministra trgovine i turizma Sevlida Hurtića (BH zeleni) kada se preseli na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH. Prva opcija je bio SNSD-ov poslanik u Narodnoj skupštini, Denis Šulić, ali izvori Srpskainfo tvrde da je sada u igri i Denis Turkanović, pomoćnik ministra za informaciono društvo u Vladi Republike Srpske.

Promjene i rotacije i dalje su moguće i vjerovatno se ništa neća znati zvanično do iduće redovne sjednice Narodne skupštine.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This