Teška privatizacija opštine Sokolac od strane načelnika

Teška privatizacija opštine Sokolac od strane načelnika

„Poštovani sugrađani, obavijestili smo vas juče, da su predsjednik OO DEMOS Sokolac i predsjednik OO SNSD Sokolac i direktor ŠG „Romanija“ imali namjeru da održe sastanak sa rukovodstvom i zaposlenima u „JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac“ i zvanično predlože uplatu jedne tranše kojom bi se izmirila julska plata iz 2023. godine za zaposlene u vrtiću“, saopšteno je iz Opštinskog odbora DEMOS Sokolac.

Međutim, kako kažu, prije nego što smo uspjeli i otići na taj sastanak javljeno nam je da nas je načelnik Bjelica preduhitrio i došao u vrtić jutros u 8 sati i 5 minuta, i izjavio da „on nema namjeru da uplati julsku platu radnicima ukoliko ŠG „Romanija“ izvrši uplatu za tu namjenu na račun opštine“.

„Na opšte zaprepašćenje, krajnje drsko je dodao da on mora prije toga da uplati ratu kredita! Načelnik Bjelica je prisvojio našu opštinu i ponaša se u potpunosti kao da je cijela opština njegovo privatno vlasništvo. Ovakvo neljudsko ponašanje i igranje sa životima građana nije zabilježeno u istoriji Sokoca!

Jedan neobrazovan i nesposoban čovjek, sujetan i sebičan, liječi svoje komplekse o trošku svih nas i zbog svog hira i bolesno velike lične sujete, ne dozvoljava normalno funkcionisanje ustanove od opšteg društvenog značaja“, stoji u saopštenju DEMOS-a.

„Nakon našeg jučerašnjeg obavještenja, zaposleni u „JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac“ bili su presrećni misleći da će konačno biti riješena ova agonija. Na žalost svih nas, načelnik Bjelica namjerno produžava tu agoniju iz potpuno nerazumljivih razloga. Кažite nam načelniče o čemu se sada radi ovde? Da li je ovo vaše lično politikanstvo ili ste jednostavno čovjek koga treba uputiti na psihijatrijsku procjenu“, saopšteno je iz DEMOS-a.

Jasno je, kako kažu, da se u svakoj uređenoj i civilizovanoj državi snose ozbiljne posljedice za ovakvo štetočinsko i kabadahijsko ponašanje. A mi smo valjda zakonom uređena i civilizovana zemlja?!

OO DEMOS Sokolac će, sa svoje strane, preduzeti sve dostupne zakonske korake da se ovaj teror završi, dodajući da su građani Sokoca taoci načelnika opštine Milovana Bjelice!

U međuvremenu je reagovao i Bjelica, koji tvrdi da Šumsko gazdinstvo „Romanija“ Sokolac duguje opštini Sokolac 245 073,02 KM, a hoće da „spasava“ vrtić sa 35 000 KM.

„Ovim je još jednom potvrđeno ko i šta stoji iza štrajka radnika Javne ustanove za predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Početkom ove godine ŠG Romanija je opštini Sokolac dugovalo 315 073,02 KM,  od tada je uplaćeno 70 000 KM. Kada ŠG Romanija upotpunosti uplati dugovanje opštini Sokolac radnici u vrtiću će dobiti 35 hiljada KM za treću platu u januaru“, naveo je Bjelica.

(BN)

CATEGORIES
Share This