Poziv je nastavak privatne priče sa imanja u Laktašima

Poziv je nastavak privatne priče sa imanja u Laktašima

– Poziv lidera Trojke na zajednički sastanak lidera svih parlamentarnih partija je nastavak privatne priče započete na privatnom imanju u Laktašima u kojoj Srpska demokratska stranka nema namjeru da učestuje, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Ne idemo na sastanak koji su sazvali Кonaković, Nikšić i Forto jer se pitanje koje se može riješiti u Parlamentu BiH a to je Izborni zakon BiH, sada pokušava zaustaviti pitanjem koje se ne može riješiti a to je promjena Ustava Bosne i Hercegovine, koja se sada nudi partijama na prečac“, poručio je predsjednik SDS-a i dodao:

„Za nas je Izborni zakon suštinska stvar a paket inegriteta koji definiše tehnička poboljšanja izbornog procesa nešto što se može riješiti u parlamentarnoj proceduri izmjenama Izbornog zakona. Sastanak na kome će se govoriti o ustavnim promjenama za koje znamo da nema saglasnosti, služi samo za skretanje pažnje javnosti i da se zaustavi izmjena izbornog zakona te da se na lokalne izbore izađe po starom zakonu koji je do sad bezbroj puta dozvolio izborne krađe“, poruka je Miličevića.

On kaže da SDS ne planira da učestuje u izrežiranim igrama vladajuće većine koju su započeli na privatnom imanju u Laktašima i da je nepotrebno da u svoje neriješene odnose uvlače partije koje nisu dio vlasti.

„Stav Srpske demokratske stranke jeste da pitanje izbora članova Predsjedništva BiH iz FBiH i delegata u Dom naroda u FBiH treba da riješe stranke iz Federacije BiH. Stranke iz Republike Srpske ne treba da se miješaju u političke odnose u FBiH kao što očekujemo da će opozicija Republike Srpske o našim političkim odnosima odlučivati isključivo sa partijama sa sjedištem u Republici Srpskoj“, zaključio je Miličević.

(BN) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This