Stevandić princa Filipa upoznao sa političkom situacijom

Stevandić princa Filipa upoznao sa političkom situacijom

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić danas je u Banjaluci upoznao princa Filipa Karađorđevića sa radom i ovlaštenjima ove skupštine, kao i sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srpskoj i BiH.

Stevandić je uručio princu Filipu relevantne zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, kao i analizu pod nazivom “Visoki predstavnik u međunarodnim dokumentima”.

Ti dokumenti pomoći će princu da bolje razumije političku situaciju i izazove sa kojima se suočava Republika Srpska, koja za cilj ima da sačuva svoj ustavni kapacitet i da odbrani ono što joj pripada po međunarodnim sporazumima, saopšteno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću Narodne skupštine.

Stevandić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da se sretne sa princom Filipom i istakao važnost očuvanja kulturno-istorijskog nasljeđa povezanog sa dinastijom Karađorđević.

On je pohvalio društveni angažman u Republici Srpskoj i Srbiji porodice Karađorđević, koja promoviše tradicionalne vrijednosti srpskog naroda i porodice.

Uz izraze zahvalnosti, Stevandić je naglasio doprinos princa Filipa u promociji Srpske i Srbije u međunarodnim krugovima, te istakao da princ svoj položaj može iskoristiti kao neformalni ambasador čitavog srpskog naroda, čime će doprinijeti jačanju veza i saradnje sa drugim državama i organizacijama.

Srna

CATEGORIES
Share This