Stanivuković: Spreman sam da vodim PDP nakon izbora 2024.

Stanivuković: Spreman sam da vodim PDP nakon izbora 2024.

 

Prema mnogima, to je i formalna priprema Stanivukovića da za godinu dana preuzme lidersku poziciju u PDP, kada Borenoviću ističe produženi drugi mandat. I kada stranka od Stanivukovića očekuje novu pobjedu za gradonačelnika najvećeg grada Srpske.

O tome, o odnosima unutra PDP i ciljevima stranke, razgovarali smo sa Stanivukovićem, dan nakon stranačkog Sabora.

– Kada smo razgovarali unutar stranke, bio sam poprilično iskren. Rekao sam da su moje obaveze kao gradonačelnika ogromne, posvećenost Gradskom odboru je ogromna i nisam siguran da mogu dati maksimalan doprinos. S jedne strane velikom odgovornošću gradonačelnika i predsjednika GrO, a sa druge strane da eventualno obavljam poziciju predsjednika stranke. To bio bio ogroman teret i nisam siguran da bih mogao sve to da radim na najbolji mogući način – kaže Stanivuković za Srpskainfo.

Zato je, kaže, jednoglasno odlučeno da u tom tranzicionom periodu Branislav Borenović nastavi da vodi stranku.

– A da moj angažman kao njegovog zamjenika ili prvog potpredsjednika PDP, kako god to ko zvao, bude rame uz rame s njim. Ako se treba otići u neki dio Republike Srpske, a meni moje obaveze ne dozvoljavaju, opet ima neko kome je to prvi posao, kao što je predsjedniku Borenoviću. A, ja kad kog mogu biću tu. Ali je ipak moj glavni zadatak, kao i do sada, Banjaluka – kaže Stanivuković.

Ako pobijedite na lokalnim izborima iduće godine, da li biste tada razmislili o funkciji predsjednika PDP?

U ovom trenutku sam dobio najveću podršku i najveću odgovornost unutar PDP. Za mene je to iskreno velika čast i velika odgovornost. Krenuo sam kao član PDP prije 10 godina, vodio sam mlade uspješno, napravio najbolje rezultate, bio odbornik, poslanik, preuzeo Gradski odbor PDP Banjaluka i napravio najbolji rezultat od kada stranka postoji. Uvjeren sam da ću kao potpredsjednik PDP i zamjenik predsjednika Borenovića doprinijeti da PDP osnaži mnogo na lokalnim izborima. Siguran sam u ubjedljivu, dominantnu pobjedu u Banjaluci, siguran sam u rast stranke u Banjaluci i drugim opštinama koje smo odredili kao prioritetne. Moja ambicija u ovom trenutku jeste da PDP za opšte izbore 2026. ide na 15 narodnih poslanika, što znači udvostručiti izborni rezultat. Jer, kada sam preuzeo Gradski odbor PDP Banjaluka imali smo tri odbornika, pa smo došli na sedam i na mjesto gradonačelnika. Dakle, svaki put sam izborne rezultate, uz podršku članstva i naroda i posvećenim radom, udvostručavao ili utrostručavao.

A lidersko mjesto?

Svakako da sam neko ko nikada ne bježi od odgovornosti i spreman sam u budućnosti, ako to bude smatralo članstvo, organi stranke, spreman sam da u periodu koji dolazi nakon izbora i vodim PDP. Dakle, spreman sam, to su mi i prirodni politički ciljevi s mjesta gradonačelnika, kao neko ko može da bude odgovoran za cijelu stranku i da se borim za poziciju koja kaže da je buduća Vlada Republike Srpske 2026. nezamisliva bez PDP, bez podrške naših poslanika u Narodnoj skupštini – rekao je Stanivuković.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This