Srpska mora da provede izbore po svom zakonu, nema veze što neke zemlje neće to priznati!

Srpska mora da provede izbore po svom zakonu, nema veze što neke zemlje neće to priznati!

„Kada donesemo taj Zakon, Republika Srpska mora da provede izbore po svom Zakonu. Te izbore sigurno jedan dio zapadnih zemalja koji se predstavljaju kao Međunarodna zajednica neće priznati.“

Ovo je izjavio Milorad Dodik, predsjednik Srpske tokom sinoćnjeg skupštinskog zasijedanja i dodao:

„A šta imamo od toga da oni priznaju, važno je da mi priznamo. Na osnovu procedura koje ćemo ovdje usvojiti proglasićemo izbore svugdje tamo gdje su oni provedeni u skladu sa zakonima o valjanim i fer.“

Daćemo sertifikate Republici Srpskoj za izabrane odbornike u opštinske i gradske skupštine i za izabrane načelnike i gradonačelnike i niko im, kako je kazao, neće moći da spriječi da obavljaju svoju dužnost.

„To što im neće dolaziti ambasadori iz EU i Amerike i ne znači ništa posebno. Republika Srpska ne može sa te strane očekivati nikakvu dobru namjeru. I to je plan ako me već pitate. U međuvremenu njihove opstrukcije će proizvesti potrebu da se ova Narodna skupština sastane promtno po svakom pitanju“, naveo je Dodik.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske sinoć su izglasali Nacrt izbornog zakona Republike Srpske na 12. posebnoj sjednici.

(BN)

CATEGORIES
Share This