SNSD lažno promoviše tablice i pasoš Srpske

SNSD lažno promoviše tablice i pasoš Srpske

– Ovih dana SNSD ponovo, po ko zna koji put, lažno promoviše registarske tablice i pasoš Republike Srpske. Možda mladi SNSD, kojima je dodijeljenja uloga promotera, to ne znaju, ali ima nas koji znamo i nismo zaboravili da je Republika Srpska imala svoje tablice i pasoš, ali samo do dolaska Milorada Dodika na vlast, uz podršku NATO snaga.

Ovo je rekao poslanik PDP u Narodnoj skuštini Republike Srpske Milanko Mihajilica, ističući da je Republika Srpska upravo zahvaljujući Dodiku i njegovim tadašnjim partnerima ostala bez registarskih tablica i pasoša.

– SNSD danas, sa ovim na kartonu odštampanim tablicama i pasošima, izgleda žalosno i tragikomično. Oni misle da će im tako još jednom proći njihov lažni patriotizam, ali zaboravljaju da ima nas koji se sjećamo i koji smo tu da podsjetimo narod Republike Srpske da su oni to ukinuli – rekao je Mihajilica.

Podsjeća i da su svojevremeno ukinuli i platni promet sa Srbijom, odnosno tadašnjom SRJ i da je dinar bio zvanična valuta u Republici Srpskoj, ali i na, kako kaže, još žalosniju činjenicu, a to je da je Republika Srpska ostala bez svog grba, grba Nemanjića, te da je danas u upotrebi amblem, kao i himne Bože pravde, odmah nakon što je SNSD preuzeo vlast 2006. godine.

– Vlada Republike Srpske na čijem čelu je bio Milorad Dodik, provela je odluku Ustavnog suda BiH po kojoj je Srpska ostala bez nacionalnih i državnih obilježja. Više puta je najavljivao da će tražiti da nam se vrate grb i himna, što naravno nikad nije učinio, kao što ni, pored brojnih obećanja i zaključaka, nikada nije ni pokušao da vrati Vojsku Republike Srpske, odbranu, VSTS, carine… Istina je samo jedna: Republika Srpska je bez grba, himne, registarskih tablica i pasoša ostala uz saglasnost SNSD i vlada na čijem čelu je bio Milorad Dodik. To su istorijske činjenice koje svojim performansima, niti lažima svog lidera, SNSD nikada neće oprati – poručio je Mihajilica.

(BN)

CATEGORIES
Share This