„SNSD boli politika Ljubiše Petrovića koja daje plodove“

„SNSD boli politika Ljubiše Petrovića koja daje plodove“

„Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević se juče oglasio po pitanju neusvajanja Konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta Grada Bijeljina rekavši, između ostalog, kako je novac poreskih obveznika korišten „za kupovanje naklonosti“ pa ga, u ime Srpske demokratske stranke kojoj pripada i dr LJubiša Petrović pitam: kupovanje čije naklonosti?“

Navodi se u saopštenju za javnost Andrijane Lazarević iz Gradskog odbora SDS Bijeljina, dodajući:

„Jesu li udžbenike i školski pribor dobili samo osnovci čiji roditelji glasaju za Petrovića? Je li u javnom pozivu za dodjelu stipendija stajalo „samo za politički podobne“? Pita li neko porodilje koje su zahvaljujući vantjelesnoj oplodnji dobile svoju djecu za koga će glasati kada im se dodjeljuju subvencije? Odgovor je ne, ne i ne, jer naš gradonačelnik ne dijeli djecu, niti ljude na manje ili više podobne“.

Dalje se navodi, da budžet ne bi bio probijen da je, kako kaže, Vaša skupštinska većina usvojila rebalans, kao što se to radi u svim normalnim samoupravama, ali to ste Vi i htjeli, sve s ciljem da bi Vaš stranački kolega Milovanović mogao podnositi krivične prijave, gotovo paralelno sa vašim izlaganjem.

„Boli Vas što politika LJubiše Petrovića, jednakog tretmana prema svima, daje ploda i što vas je na referendumu epski porazio rezultatom 183:0, a to znači da Vas nisu podržali ni Vaši glasači, a kamoli oni „nesvrstani“.

Vlast se i povjerava u ruke ljudima koji će „kupovati naklonost“ dajući svim ljudima jednako, ali Vi to naravno ne znate. Vi, kao i Vaši stranački i koalicioni partneri, znate samo za sebe i svoje. Vjerovatno Vam zato i nije, niti će ikada biti, dato da upravljate budžetom“, ističe Lazarević.

„Podsjećam Vas, gospodine Đurđeviću, da je politički otac SNSD-a, Milorad Dodik, na završnoj tribini pred prošlogodišnji referendum javno rekao da je Vlada Srpske sabrala oko 1,4 milijarde KM kapitalnih investicija koje sprema za Bijeljinu.

Zašto ga, predsjedniče Skupštine, ne pitate gdje je sada taj novac? Zašto su građani Semberije morali iz svog džepa da plate vaš neopjevani epski debakl poznatiji pod imenom „opoziv“, doduše neuspjeli?“, upitala je.

Tražite od svog šefa da odvoji par mrvica iz svog prenaduvanog budžeta, koji mu je omogućila, ponovo vaša većina u NSRS, pa onda, navodi ona, zidajte i gradite do mile volje i svima razglasite da je to ON dao jer vi tako volite.

„Mi ćemo biti presrećni da Bijeljina konačno dobije nešto i iz republičkog budžeta. U međuvremenu, gradonačelnik će i dalje, umjesto Ministarstva obnavljati škole i opremati vrtiće za svu našu djecu, biće novca i za poljoprivrednike i za sportiste i za penzionere i za sve ljude Semberije, jer to i jeste njihov novac“, navela je Lazarević.

„Ipak ću Vam savjetovati da mukotrpni rad Gradske uprave više ne etiketarate kovanicom „hljeba i igara“, kao što ste učinili, jer je svima odavno jasno da je upravo Vaš SNSD uživalac najvećih igara u Srpskoj, dok za narod više nema ni tog hljeba“, navodi se u saopštenju.

(BN)

CATEGORIES
Share This