„Šmit nema izlaza, a Dodik je hrvatski đak“ Vukanović o lideru SNSD, međunarodnoj zajednici, izborima i „Trojki“

„Šmit nema izlaza, a Dodik je hrvatski đak“ Vukanović o lideru SNSD, međunarodnoj zajednici, izborima i „Trojki“

Lider SNSD i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik nema podršku više od  20- 25 odsto građana Srpske i on je toga svjestan, pa se zato boji fer i poštenih izbora.

Poručio je ovo lider liste „Za pravdu i red“ Nebojša Vukanović koji ističe da je dovoljno pogledati proteste koje Dodik organizuje pod nazivom „Granica postoji“ i slični skupovi na kojima, „uprkos mobilizaciji, pritiscima i ucjenama“ ima jako malo građana.

– On je svjestan da nema podršku većine i zato se opire uvođenju skenera i video nadzora. Zna da gubi većinu, pa uz pomoć koalicionih partnera, od kojih neki nisu ni prešli cenzus i nemaju direktni mandat, a tobož su ušli u parlament, želi izborni zakon Srpske. Svi su oni u panici jer ako se uvedu skeneri i video nadzori Dodikovom režimu je kraj, a on time ne gubi samo vlast već mnogo toga – tvrdi Vukanović.

On je optužio međunarodnu zajednicu da i dalje podržava Dodika.

Obrušio se i na predstavnike „Trojke“ koje je optužio da su pomogli ostanku Dodika na vlasti.

Vukanović ističe da je upozorio predstavnike „Trojke“, odmah nakon izbora, da ne ulaze u „pakt sa Dodikom jer će imati to što danas imaju“.

On je tokom gostovanja uživo u programu Hajat televizije govorio „o makazama u koje je Kristijan Šmit sam upao, jer nakon najave novih nametanja i tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH, rok koji je sam sebi pred Novu godinu dao od 7 dana već je probio“.

– Ukoliko bi se povukao pred Dodikovim ucjenama i odustao od obaveze uvođenja skenera na izborima ispao bi velika kukavica koja se povlači pred liderom SNSD i Draganom Čovićem, i takvo poniženje, još jedno u nizu, međunarodna zajednica sebi ne smije da dozvoli – naveo je Vukanović.

Dodao je da je Šmit izgubio legitimitet i da njegove izjave i ponašanje idu na ruku „korumpiranim političarima na vlasti“.

Vukanović je naveo i da Dodik raspolaže “ogromnim kapitalom i da su mnogi evropski političari uvučeni u njegovu korupcijsku šemu”.

– On je oduvijek bio hrvatski đak, slušao je Zagreb i ta podrška koja mu stiže od Milanovića i drugih centara moći iz Hrvatske za njega ključna. To mu omogućava već godina da se održi na vlasti. On vuče politiku koja odgovara njima, a ne ljudima koji ovdje žive – rekao je Vukanović.

On je tokom svog gostovanja govorio i o drugim aktuelnim temama, a detalje možete pogledati u videu.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This