SDS Gacko ne bježi od razgovora sa SNSD, ali nakon što javno priznaju greške i odgovornost

SDS Gacko ne bježi od razgovora sa SNSD, ali nakon što javno priznaju greške i odgovornost

SDS Gacka se oglasilo saopštenjem povodom diskusije odbornika SNSD Siniše Šukovića u kojoj on poziva SDS da se razgovara o nagomilanim problemima u ovoj opštini. Ali, tek nakon što SNSD javno saopšti da preuzima potpunu odgovornost za postojeće katastrofalno stanje u Opštini Gacko.

U saopštenju se kaže da je „Predsjedništvo SDS analiziralo proteklu sjednicu Skupštine opštine Gacko gdje je posebnu pažnju pored veoma značajnih tema privukao odbornik SNSD-a, Siniša Šuković.“

Naime, odbornik Šuković je govoreći o problemima u funkcionisanju opštinske administracije, kojom protekle četiri godine vlada Savez nezavisnih socijal demokrata, pozvao Srpsku demokratsku stranku da u što skorijem vremenu ove dvije političke organizacije sjednu za pregovarački sto i pristupe rješavanju nagomilanih problema u Opštini Gacko.

Gospodin Šuković je bio izričit u teoriji da:,,Male stranke ne mogu rješavati velike probleme“ pa je samim tim uputio ponudu Klubu odbornika SDS-a da najozbiljnije razmisle i prenesu ovakvo viđenje organima naše političke organizacije.

Ovim putem pozivamo SNSD da saopšti  domaćoj javnosti da li je to zvaničan stav njihove političke organizacije kojeg iznosi njihov odbornik, imajući u vidu da gospodin Šuković nije član novoformiranog oktroisanog opštinskog odbora Gatačkih socijaldemokrata, kažu u SDS.

„Moramo priznati da smo iznenađeni izrečenom ponudom, a koju je zapazila cjelokupna naša javnost tim više jer je ovim putem iskazano javno priznanje da je opštinska vlast na čijem čelu je SNSD-ov načelnik Opštine Ognjen Milinković, nesposobna da rješava postojeće probleme.“

U saopštenje se kaže i da „ukoliko Opštinski odbor SNSD Gacko zaista smatra da naše dvije političke organizacije trebaju da rješavaju probleme koje je isključivo napravio SNSD, spremni smo u interesu naroda Gacka razgovarati na svaku problematičnu temu ali tek pošto bi oragani te političke organizacije javno saopštili da preuzimaju potpunu odgovornost za postojeće katastrofalno stanje u našoj Oštini.“

„Predsjedništvo SDS Gacko cijeni da nije baš pošteno indirektno prebacivati odgovornost za postojeće stanje na svoje koalicione partnere, ali i sopstvenog načelnika Opštine za koga svi znamo da se i nije baš najbolje snašao na svojoj poziciji. Odista, ne bi bio toliko loš da je kojim slučajem imao više podrške od sopstvene političke organizacije“, kažu u SDS.

„U svakom slučaju, od razgovora SDS neće pobjeći ali red bi bio da SNSD pošteno prizna sopstvenu odgovornost za beznadežnu situaciju u kojoj se nalazi naša zajednička opština“, poručuju na kraju saopštenja iz gatačkog SDS.

ISTOK

CATEGORIES
Share This