Put prema Šćepan Polju još jedno obećanje vlasti

Put prema Šćepan Polju još jedno obećanje vlasti

„Zaista, da li vas je sramota povodom današnjeg predizbornog obećanja za puteve prema Šćepan Polju i Tjentištu kada i sami znate da od tog, kao i od prethodnih obećanja ove vlasti, nema ništa“, upitao je Ognjen Bodiroga premijera Srpske Radovana Viškovića i načelnika opštine Foča Milana Vukadinovića.

“Samo mali ljudi mogu potcjenjivati intelekt svog naroda i ponašati se prema svojoj naciji kao da je najgluplja na svijetu. Upravo se tako ponašaju premijer Višković i načelnik Opštine Foča Vukadinović”, poručio je potpredsjednik Srpske demokratske stranke.

Bodiroga podsjeća da su se građani naslušali raznih obećanja o izgradnji ovih saobraćajnica koja nikada nisu realizovana.

“Gospodo, kad je početak, a kad završetak radova”, pita Bodiroga.

“U novembru 2023. direktor JP Putevi RS Milan Dakić izjavljuje da je glavni projekat gotov za put Foča-Šćepan Polje i da čekaju kredit od Svjetske banke od 75 miliona evra. Juče Višković izjavljuje da sve to pada u vodu i neki memorandum sa Kinom potpisuje za izgradnju ovog puta od 100 miliona evra.

Dakle, novac koji je uložen u izgradnju glavnog projekta se baca i niko ne odgovara, a cijena skače sa 75 na 100 miliona evra”, napominje Bodiroga.

On je upitao da li možda premijer Višković i načelnik Vukadinović imaju i amneziju na obećanja Neđa Trninića, tadašnjeg ministara saobraćaja, koji je tvrdio da kreće izgradnja puta prema Šćepan Polju i da je Evropska banka za obnovu i razvoj obezbijedila kredit od 75 miliona evra.

“Milorad Dodik u novembru 2021. izjavljuje da put Foča-Šćepan Polje nije na listi prioriteta Vlade Republike Srpske. U predizbornoj kampanji 2022. godine Dodik obećava ulaganje od 12 miliona KM za asfaltiranje 5,5 kilometara puta.

Načelnik Urbanizma iz Foče, Ranko Popović, u decembru 2022. izjavljuje da će do proljeća 2023. biti asfaltirano obećanih 5,5 kilometara i da će u toku 2023. biti asfaltirano i dodatnih šest kilometara!

Direktor Puteva RS Milan Dakić u novembru 2023. izjavljuje da su u toku pregovori sa Svjetskom bankom za kredit od 75 miliona evra za put Foča-Šćepan Polje i da je glavni projekat urađen. Kako odjednom da sve pada u vodu“, kaže Bodiroga.

On je upitao koliko je rađeno glavnih projekata koji su propali i koliko je novca samo na idejne i glavne projekte utrošeno do sada.

(BN) Foto: Facebook

CATEGORIES
Share This