„Ovo je tiranija“ Parlament Srpske skinuo sa dnevnog reda opozicione zakone, Vukanović oštro reagovao

„Ovo je tiranija“ Parlament Srpske skinuo sa dnevnog reda opozicione zakone, Vukanović oštro reagovao

Narodna skupština Republike Srpske skinula je danas sa dnevnog reda nacrte zakona koje su predložili poslanici liste „Za pravdu i red“ i Vukota Govedarica iz SDS.

Riječ je o Nacrtu zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, koji je bio prijedlog narodnog poslanika Vukote Govedarice, te Nacrt zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, po prijedlogu liste „Za pravdu i red“.

Kako je objasnio predsjednik parlamenta Srpske, Nenad Stevanadić, te tačke su skinute sa dnevnog reda po prijedlogu Zakonodavnog odbora.

Ova informacija izazvala je negodovanje lidera „Za pravdu i red“, Nebojše Vukanovića koji je naveo da postaje praksa da bilo kakav prijedlog njegovog Kluba ne može proći u NSRS.

-To se zove tiranija većine nad manjinom. To nije demokratija – rekao je Vukanović.

On je upitao ako može kleveta biti krivično djelo, zašto ne može biti femicid. Vukanovićje poručio da vlast mora shvatiti da opozicija ima legitimitet u narodu bilo da ih ima pet, deset ili 15.

-Mi imamo legitimitet kod naroda, to morate shvatiti- rekao je Vukanović.

Govedarica: To me deprimira

Nadovezao se i Govedarica koji je rekao da Klub poslanika SDS prilikom rasprave o programu rada NSRS za 2023. godinu je od parlamenta tražio da se u program rada uvrsti Nacrtu zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske.

Narodna skupština RS  Vukota Govedarica
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Vukota Govedarica o povlačenju zakona o imovini-Mi smo predložili zakon o kojem vi ne želite da raspravljate u ovom visokom domu. Vi o ovom pitanju ne želite uopšte da komunicirate i to je nešto što ne mogu da prihvatim. Ne mogu da vjerujem da ne želite da raspravljate o Nacrtu zakona da čuje cijela javnost Sršpske. To me deprimira – rekao je Govedarica. Zašto odbijate, kaže Govedarica, to je zato što vlast radi sve što zakon ne dozvoljava.

On je zaključio da se nada da će jednog dana imati priliku da se u NSRS usvoji zakon o trgovini uticaja u parlamentu.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This