Otkriveno: Strane sudije ostaju, kreće popunjavanje

Otkriveno: Strane sudije ostaju, kreće popunjavanje

„Neće jezik nego pravo. Hvala kolegi Kojoviću na iskrenosti, jer je, za razliku od poslanika iz vladajuće koalicije iz Republike Srpske, razjasnio da je dio svih današnjih dogovora, uključujući i imenovanje ministra finansija, odluka da se ide na popunjavanje Ustavnog suda sudijama iz Republike Srpske.“

Rekao je ovo predsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH Branislav Borenović, replicirajući poslaniku NS Predragu Kojoviću koji je ranije rekao da je proces za popunjavanje Ustavnog suda sudijama iz Republike Srpske pokrenut.

– To je za nas velika novost i pokazuje zašto danas nismo dobili odgovor zašto nema zakona o Ustavnom sudu BiH, kojim su strane sudije trebale da budu zamijenjene domaćim.

Očigledno je da je dio dogovora da sve ostaje kako je bilo kada je u pitanju Ustavni sud, ako je tačno ovo što je rekao kolega Kojović.

Vjerujem da će to biti objašnjeno, ne danas ovdje, nego u narednom periodu i da će Narodna skupština Republike Srpske morati da zauzme svoj stav, jer je izglasala potpuno drugačiji zakon i zaključke koje su Dodik i SNSD danas brutalno prekršili i poništili – rekao je Borenović.

(BN)

CATEGORIES
Share This