„Nisu ga htjeli Nijemci, Angela Merkel nije znala šta će s njim“ Dodik tvrdi da se za Šmita vezuju velike afere u Njemačkoj

„Nisu ga htjeli Nijemci, Angela Merkel nije znala šta će s njim“ Dodik tvrdi da se za Šmita vezuju velike afere u Njemačkoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da apsurdna situacija u BiH traje predugo, istakavši da je Srpska ostala na braniku slova Dejtonskog mirovnog sporazuma i da i time pokazuje svoj karakter.

Od početka je bilo jasno da je Dejtonski mirovni sporazum prelazni dokument, oni to više ni ne kriju, a pitanje je ka čemu, ka unitarnoj Bosni, mi se ne slažemo, poručio je Dodik.

On je naglasio da je u BiH bio niz epizoda, da je apsurdna situacija i u vezi sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, te da je protiv Republike Srpske upereno i djelovanje Kristijana Šmita.

Sada nas jure sa Sudom BiH – rekao je Dodik.

On je ukazao da je apsurdno da neko ko nije visoki predstavnik, ko nije potvrđen u Savjetu bezbjednosti UN, nameće zakone.

Čak je i opozicija u Republici Srpskoj odbila da sarađuje sa njim, sem stranke Narodni front Jelene Trivić – istakao je Dodik.

On je podsjetio da su ranije visoki predstavnici zabranjivali politički rad, da je u BiH potpuno bespravno više od 280 zakona u BiH nametnuto sa visokim predstavnikom, te da se sada to nastavlja sudskim procesom u Sudu BiH.

Dodik je za Televiziju „Hepi“ rekao da se za Šmita vezuju velike afere u Njemačkoj i da se Šmit, da je pošten, nikada ne bi prihvatio ovoga što čini u BiH.

-Nisu ga htjeli Nijemci, Angela Merkel nije znala šta će s njim, i odjednom Incko podnosi ostavku i dolazi Šmit – naveo je Dodik.

On je podsjetio da je Republika Srpska nakon Dejtona bila u nezahvalnoj poziciji i da je sasvim druga situacija kako sada živi. -Stvar Republike Srpske je u njenom karakteru – naglasio je Dodik.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This