Nijedan pojedinac nije iznad Republike Srpske

Nijedan pojedinac nije iznad Republike Srpske

Šef Кluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak, odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj konferenciji za medije, a povodom optužnice koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv Milorada Dodika, rekao je da situacija za Dodika nije jednostavna.

– Od mene nećete čuti nijednu riječ kojom bi se otežala situacija gospodinu Dodiku, koja je kompleksna i nije laka. Ali ako je cilj da se od Dodika pravi „sveta krava“ Republike Srpske, ni ja lično, ni PDP, u tome nećemo učestvovati. Nije on nikakva svetinja. Jedina svetinja je Republika Srpska, njena teritorija, narod, nadležnosti i institucije – rekao je Crnadak.

Istakao je da niti jedan pojedinac nije iznad Republike Srpske.

– Nijedan pojedinac ne smije da svoju ličnu političku sudbinu veže za Republiku Srpsku. Ovo što slušamo, stotine patetičnih „zaštita“ kroz nekakva pisma, to njemu ne pomaže. Neka se posveti svojoj odbrani, ako optužnica bude potvrđena. Sigurno ima novac da dođe do najboljih advokata, siguran sam da će spremiti najbolju odbranu – rekao je Crnadak.

Crnadak kaže da je Dodik izjavio da će SNSD glasati za Zakon o VSTS, ššo znači da priznaje Sud i Tužilaštvo BiH, jer taj zakon određuje upravo odnose u te dvije institucije.

Na pitanje šta bi on uradio u Dodikovoj situaciji, Crnadak kaže da ne može zamisliti da sebe i Republiku Srpsku dovede u takvu situaciju.

– Svemu ovome je prethodilo hiljade njegovih poteza, najčešće štetnih po Republiku Srpsku. Ja ne mogu zamisliti da radim ovo što on radi, ni sebi, a pogotovo Republici Srpskoj – poručio je Crnadak.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This