Nevjerovatna odluka: Tužilaštvo odbilo prijavu za izborne prevare

Nevjerovatna odluka: Tužilaštvo odbilo prijavu za izborne prevare

Ovo je nevjerovatno sramna odlika koja pokazuje da pravosuđe ne radi po pravu, nego po političkom uticaju.

Ovako je predsjednik PDP, Branislav Borenović, prokomentarisao odluku Tužilaštva BiH o nesprovođenju istrage povodom krivične prijave koju su lideri opozicije podnijeli  protiv 176 lica, uključujući lidera SNSD Milorada Dodika, za krivično djelo izborne prevare na posljednjim opštim izborima.

– Još sramnije je obrazloženje da Tužilaštvo BiH smatra da ne postoji osnov sumnje da su Dodik i SNSD počinili bilo koje od krivičnih djela izborne prevare, povrede slobode opredjeljenja birača, prevare pri glasanju, povrede tajnosti glasanja i uništenja krivičnih isprava.

Dokumentovali smo i predali stotine dokaza, obradili pojedinačno biračka mjesta. Na kraju krajeva, čitava Republika Srpska je imala priliku da gleda priznanja kako su se upisivale nule našem kandidatu, kako su uništavani izborni materijali, dopisivali glasovi… Samo je Tužilaštvo ostalo slijepo na sve to – ističe Borenović.

Kaže da je ova odluka još jedan pokazatelj da postoji jasna sprega pravosuđa i vladajuće SNSD političke strukture.

– Nečinjenje, nezamjeranje i nekažnjavanje izborne, ali i svake druge korupcije, nažalost, postao model ponašanja i življenja u ovoj zemlji, ali je najgore što su taj model prihvatili pravosudne institucije – poručio je Borenović.

Podsjećamo, u oktobru 2022. godine su Branislav Borenović, Mirko Šarović i Nebojša Vukanović, kao zastupnici PDP, SDS i Liste za pravdu i red podnijeli krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika i drugih 175 lica zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo organizovanog kriminala koji je u vezi sa više krivičnih djela koji se tiču izbornog procesa.

(BN)

CATEGORIES
Share This