Nešković: Nova šansa za Ustavni sud BiH bez stranih sudija 

Nešković: Nova šansa za Ustavni sud BiH bez stranih sudija 

Sutra je nova šansa da nakon 10 mjeseci zastoja Dom naroda BiH zauzme stav o Zakonu o Ustavnom sudu BiH. Pozivam sve svoje kolege delegate iz sva tri naroda da ponude konstruktivne rasprave na zakon o Ustavnom sudu BiH koji je predložila Srpska demokratska stranka kako bi konačno u ovoj zemlji bio uspostavljen Ustavni sud bez stranaca, istakao je Želimir Nešković, delegat Srpske demokratske stranke u Domu naroda BiH.

„Srpska demokratska stranka je uputila svoj prijedlog u proceduru i o njemu se treba raspravljati po dnevnom redu sjednice. Želimo da čujemo rasprave svih delegata na naš zakon.

Bosna i Hercegovina mora da popuni sva mjesta u Ustavnom sudu BiH svojim građanima a ne dijelom strancima kakav je slučaj danas, kako bismo mogli govoriti da se radi o suverenoj državi a ne stranom protektoratu“, poručio je Nešković.

On kaže da bi interes sva tri naroda trebao da bude odlazak stranaca iz institucija ove zemlje i da je to mjera jednog patriotizma koji treba da poveže sva tri naroda.

„U avgustu prošle godine smo uputili naš prijedlog Zakona o Ustavnom sudu BiH i on se konačno našao na dnevnom redu zasjedanja. Nadam se da će o našem prijedlogu sud dati delegati iz sva tri naroda“, poručio je Nešković.

On je podsjetio da su bošnjački delegati do sada blokirali rad Doma naroda samo zato što im se ne dopada prijedlog Srpske demokratske stranke.

(BN)

CATEGORIES
Share This