„Nema sastanaka niti dogovora za slamku spasa režima“

„Nema sastanaka niti dogovora za slamku spasa režima“

– Ostajemo pri stavu da sa režimom i Uzurpatorima nema nikakvih sastanaka i dogovora, jer se pokazalo u bezbroj navrata suicidno i opasno sa đavolom tikve saditi.

Ovo je na svom blogu saopštio šef poslaničkog kluba Lista za pravdu i red Nebojša Vukanović, nakon što je vladajuća koalicija, predvođena SNSD-om. pozvala opozicione stranke da donesu zajedničku odluku po kome zakonu će ići na izbore, Šmitovom ili SNSD-ovom, koji još nije stupio na snagu.

„Mudrim potezima navukli smo ih u klopku, da usvoje Izborni zakon Republike Srpske, uz najavu i čvrsto obećanje da će se po njemu izaći na izbore, a onda su po običaju i tradiciji podvili rep, plašeći se reakcije stranaca, povukli  se kao kukavice i ponovo ponizili Narodnu skupštinu Republike Srpske. Ne pada nam na pamet i ne želimo davati slamku spasa režimu, nasjedati na njihove trikove, jer je njihov cilj da nas navuku u svoj zagrljaj anakonde, kako bi dijelili u narodu političku odgovornost za krizu koju su oni sami izazvali suludom politikom i potezima“, saopštio je Vukanović.

Podjsetimo da je CIK raspisala lokalne izbore u BiH i da su iz vlasti Republike Srpske prvo najavili mogućnost izlaska na izbore po Šmitovom zakonu, naglašavajući da su spremni progutati „žabu“, kako se ne bi desilo, kako su pojedinci tvrdili, kao na Kosovu da gradonačelnici budu izabrani sa dva do tri posto podrške.

U Banjaluci je danas popodne održan sastanak vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, koju predvodi SNSD, nakon čega su najavili za ponedjeljak održavanje sastanka predsjednika svih političkih stranaka iz Republike Srpske kako bi postigli dogovor oko izlaska na lokalne izbore.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This